19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Gerze ve Durağan ilçelerinde tören düzenlendi.

19.05.2014 11:49

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Gerze ve Durağan ilçelerinde tören düzenlendi.

Gerze'de Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sümeyye Çalmaz'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törenlerde, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlaman ve önemini belirten konuşmayı yapan Çalmaz, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'dan tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 95. yıl dönümünün olduğunu söyledi.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitleri saygıyla andıklarını belirten Çalmaz, ayrıca 13 Mayıs'ta Soma'da meydana gelen kazada hayatını kaybeden 301 madenciyi de rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını dile getirdi.

Tören, konuşmaların ardından son buldu.

Durağan ilçesinde ise Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene Kaymakam Davut Düzgün, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Kemal Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Erdem Menteşe ve çok sayıda kişi katıldı. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement