20 Bin Başakşehirli Sokak İftarında Oruç Açtı - Son Dakika
Yerel

20 Bin Başakşehirli Sokak İftarında Oruç Açtı

20 Bin Başakşehirli Sokak İftarında Oruç Açtı

Başakşehir Belediyesi, 20 bin Başakşehirliye sokak iftarı verdi.

22.07.2014 23:56

Başakşehir Belediyesi, 20 bin Başakşehirliye sokak iftarı verdi. İftara katılan vatandaşlar Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'a sevgi gösterisinde bulundu.

Başakşehir Belediyesi Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala vatandaşları için düzenlediği iftar programlarını sürdürüyor. Her gün farklı sokaklarda Başakşehirlileri bir araya getiren Başakşehir Belediyesi bu kez Kayaşehir'de bulunan saat kulesi meydanında unutulmaz bir iftar yemeği verdi. 20 bin kişinin katıldığı iftar yemeğinde Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal masaları tek tek gezerek vatandaşlar ile sohbet etti. Vatandaşlar'ın yoğun ilgi gösterdiği

Başkan Mevlüt Uysal yaptığı konuşmada, sokak iftarlarına katılımın her geçen yıl arttığını belirterek, "Yaklaşık 20 bin kişi burada. İnsanlarımız demek ki böyle bir araya gelmeyi özlüyorlar. Bu mahallemiz yeni kuruldu. İnsanlar bir birini tanımıyor. Biz masa kurup haydi buyurun beraber iftar açalım diyince katılıyorlar. Demek ki insanlarda bunu özlüyorlarmış. Her yıl artarak devam ediyor. Bu yıl 20 bin yemek dağıtıldı. Komşulukların gelişmesi ve Ramazan'ın rahmet ayı olduğu düşünülürse burada komşuluğun daha da gelişeceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 26 Temmuz Cumartesi günü Başakşehir'de sokak iftarına katılacağını duyuran Başkan Uysal, "Başbakanımız vatandaşlarımızla sokak iftarında iftar açacak ardından stadımızın açılışını gerçekleştirecek" dedi.

İftara katılan bir vatandaş ilk kez sokak iftarına katıldığını belirterek, " Hoşuma gitti, tüm insanların bir arada iftar açması güzel bir şey. Kalabalık, neşeli. Ailelerimiz küçük olduğundan kalabalığı böyle etkinliklerde buluyoruz" diye konuştu.

Bir başka vatandaş ise çok güzel bir ortam olduğunu kaydederek, "Toplu halde burada toplanıp komşular ile birlikte iftar yapmak çok güzel" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 20 Bin Başakşehirli Sokak İftarında Oruç Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement