5 Bin 500 Çocuk Tatilini Kur'an Öğrenerek Geçirdi - Son Dakika
Yerel

5 Bin 500 Çocuk Tatilini Kur'an Öğrenerek Geçirdi

5 Bin 500 Çocuk Tatilini Kur\'an Öğrenerek Geçirdi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan 'Camilere koşalım, Kur'an'la buluşalım' temasıyla başlayan Yaz Kur'an Kursları, 23 Ağustos'ta sona erecek.

16.08.2014 10:23  Güncelleme: 10:29

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan 'Camilere koşalım, Kur'an'la buluşalım' temasıyla başlayan Yaz Kur'an Kursları, 23 Ağustos'ta sona erecek. Bu yıl 5 bin 500 çocuğun Yaz Kur'an Kurslarına devam ettiği öğrenildi.

23 Haziran'da başlayan Kur'an Kursları 23 Ağustos tarihinde sona eriyor. Bu süre içerisinde camilerde öğrenciler, Kur'an-ı Kerimi okumayı öğrendi ve sosyal faaliyetlere katıldı. Yine Elbistan Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından kurslardaki öğrencilere trafik eğitimleri verildi. Elbistan ilçe merkezinden en ücra mahallelere kadar kurslar açıldı ve camiler miniklerle dolup taştı. 5 bin 500 kurs öğrencisi belirlenen bu süre boyunca camiye devam etti.

Elbistan'da tüm camiler ve Kur'an Kurslarında yapılan eğitimlerde 101'i bayan toplam 235 öğretici vazife yaptı. Bayan öğreticinin yetersiz geldiği noktalarda 40 dolayında ücretli öğretici görevlendirildi. İlçe Müftüsü Abdussamet Pat, ülke genelinde başlayan Kur'an-ı Kerim seferberliğine Elbistan'dan ciddi bir katılım olduğunu kaydetti.

'İnsanların en hayırlısı, Kuran-ı Kerimi öğrenen ve öğretendir' hadisini hatırlatan Müftü Pat, "Özellikle bu yaz tatilinde, deniz kenarlarına gitmek varken, yaylalara gitmek varken kalıp, çocuklarına Kur'an-ı Kerim'i öğreten aileleri kutluyorum. Camilerimizde görev yapan personelimize emek verdikleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Her geçen yıl kursa kayıt yaptıran çocuk sayısının artış gösterdiğine işaret eden Pat, "Elbistan'da bu hassasiyeti görüyoruz ve mutlu oluyoruz. Bu toplum içerisinde kutsal kitabımızı öğrenen ve hakkıyla yaşayanlar olduğu sürece güzel günleri hep birlikte yaşarız" ifadesini kullandı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 5 Bin 500 Çocuk Tatilini Kur'an Öğrenerek Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement