50. Uluslararası Kiraz Festivali" - Son Dakika
Yerel

50. Uluslararası Kiraz Festivali"

50. Uluslararası Kiraz Festivali"

Festival kapsamında Yazar Hıfzı Topuz, söyleşi gerçekleştirdi.

06.06.2014 12:23

Yazar Hıfzı Topuz, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen, "50. Uluslararası Kiraz Festivali" kapsamında söyleşiye katıldı.

Topuz, sahil dolgu alanında kurulan kültür çadırındaki söyleşide, Türk basının iktidarlar tarafından her zaman baskı altına alınmak istendiğini savundu.

Artık gazete ve televizyonların eskisi gibi takip edilmediğini, geleneksel basın yerine sosyal medyanın önem kazandığını belirten Topuz, "Sosyal medya, klasik medyadan daha etkili oluyor. Sosyal medya bağımsız. Asıl medyanın rakibi sosyal medya. Ben bu yöndeki gelişmenin daha faydalı olduğu kanaatindeyim" diye konuştu.

Topuz, mesleğinin romancılık değil, gazetecilik olduğunu ifade ederek, Türkiye'deki köşe yazarlarının fazlalığını eleştirdi.

Köşe yazarlarına düşman olmadığını, okuduğu takip ettiği köşe yazarları bulunduğunu dile getiren Topuz, "Alıyorum Fran  La Monde gazetesi tek bir köşe yazısı yok. Haber var, haberi yazan gazeteciler var. Yani köşe yazarı olarak değil, o haberini mesaj olarak veriyor" dedi.

Topuz, söyleşinin ardından kitaplarını imzaladı. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 50. Uluslararası Kiraz Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement