6. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları - Son Dakika
Yerel

6. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları

6. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları

6.Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları, Şanlıurfa Valiliği'nin düzenlediği "İyiliğin Kalbine Yürüyüşü" ile başladı.

28.09.2012 20:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları, Şanlıurfa Valiliği'nin düzenlediği "İyiliğin Kalbine Yürüyüşü" ile başladı.

Yoğun bir katılımla başlayan buluşmaların ilk günü, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Kapaklı Pasajı önünde başlayan İyiliğin Kalbine Yürüyüşü'nde Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve binlerce vatandaş, Antakya Belediyesi Mehtaran Takımı eşliğinde Balıklıgöl'e doğru yürüdü. Yürüyüş, Balıklıgöl Anfi Tiyatro Salonu'nda son buldu. Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan " Türkiye'nin Merhamet Eli" resim sergisi açıldı. Açılan resim sergisi protokol üyelerine, Anadolu Ajansı Gaziantep sorumlusu İsmail Fidan tarafından tanıtıldı. Program Balıklıgöl Anfi Tiyatro Salonu'nda devam ederken, burada şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Halil İbrahim Buluşmaları'nın açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, "Hz. İbrahim'in toprağında olmak gurur verici. Şuan dünyaya baktığımızda dolu doluyuz. Suriye kan ağlıyor, Afrika, Arakan açlıkla mücadele ediyor daha bir çok ülke yokluğun pençesinde bütün bunların sebebi İbrahim'den uzak düştüler, unuttular onu. Dünyanın her yerinde gözyaşı, çile sıkıntı var. İşte bu sebeple İbrahim'in toprağından çağırıyoruz.onun dininde ümitsizlik yoktur. Siz de ümitsiz, sevgisiz olmayın. Madde bağımlısı gençlerin yetişmesini kötü bir geleciğin çocuklarımızı beklemesini engelleyelim. Bu dünya hepimize yeter. Allah bizi savaşalım diye değil ona kul olalım ve birbirimizi sevelim diye yarattı. İnsana, yaşlıya kadına çocuğa hürmet gösterelim. Herkesi kardeşçe sevelim. İnsanoğlunun bu çağrıya dünden daha çok ihtiyacı var. Yarın bundan daha fazlasına ihtiyacımız olacak bu çağrıya. Gelin dost olalım ekmeğimizi sevgimizi paylaşalım. Halil İbrahim buluşmalarının bu yıl 6'ıncısını yaşıyoruz. Önce yurt içinde insanlarla kucaklaştık. Şimdide dünya ile kucaklaşıyoruz. Daha adil daha barışçıl bir ülke olalım. Çünkü İbrahim çocukları olarak hakikatin sesiyiz. Verdiğiniz destekten dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bu Valiliğin değil İbrahim'in çocuklarının programıdır. Dini dili ırkı ve rengi ne olursa olsun bütün insanları sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve diğer protokol üyeleri, barış ve dostluk adına alandan gökyüzüne güvercinler uçurdu. Program daha sonra, Grup İkra'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. İlahi Sanatçısı Mustafa Özcan Güneşdoğdu ve Grup İkra ekibinden 3 hafız hep bir ağızdan Kur'an-ı Kerim okudu. Daha sonra İyilik Ödülleri sahiplerine dağıtıldı. Program son olarak, Hatay Medeniyetler Korosunun konseri ile sona erdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 6. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement