8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Son Dakika Logo

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

07.03.2014 16:10

İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkanı Akbaş: "Memura başörtüsü serbest ama yargı, ordu ve emniyette hala başörtü yasağı devam ediyor, bu ayrımcılıktır"

İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkanı Ali Akbaş, "Memura başörtüsü serbest ama yargı, ordu ve emniyette hala başörtü yasağı devam ediyor, bu ayrımcılıktır" dedi.

İzmit Sabri Yalım Parkı'nda toplanan dernek üyeleri adına açıklama yapan Akbaş, geçmişe göre insan hakları alanında yol alındığını fakat bunun yeterli olmayacağını söyledi.

Başörtülü kadınların sorunlarının sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gündeme taşınmayacağını anlatan Akbaş, "Üniversitelerde başörtüsü yasağı kalktı. Kızlarımız başörtüsüyle okuyabiliyor. Memura başörtüsü serbest ama yargı, ordu ve emniyette hala başörtü yasağı devam ediyor, bu ayrımcılıktır" diye konuştu.

Grup, daha sonra dağıldı. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika


Advertisement