1. Adana Geleneksel El Sanatları Festivali, 15-16 Nisan 2016 tarihleri arasında Ulucami, Ramazanoğlu Konağı ve Büyüksaat arasında bulunan Ziyapaşa Parkı içerisinde gerçekleştirilecek.
Akdeniz Geleneksel El Sanatları Derneği (AGESDER) Yönetim Kurulu Başkanı Serdal İnözü, dernek olarak öncelikli amaçlarının, somut olmayan kültürel miraslar kapsamında yer alan, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarının korunması, yaşatılması ve sonraki nesillere aktarılmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.
İnözü, "Bu amaç doğrultusunda gerçekleştireceğimiz 1. Adana Geleneksel El Sanatları Festivali'nde geleneksel el sanatlarımıza olan ilgiyi artırmak ve bu ilginin sürekliliğini sağlamak için sergilerin yanı sıra katılımcıların uygulamalı çalışmalara aktif olarak katılabilecekleri atölye (Workshop) çalışmalarına yer vereceğiz. Bu uygulama ile geleneksel el sanatlarına merak ve ilgi uyandırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda her stantta pek çok kurum ve sanatçının katılımı ile farklı alanlarda zenginleştirilmiş atölye çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Atölye çalışmalarımız festival boyunca devam edecektir" dedi.
Binlerce yıllık tarih içinde zengin mozaik ile harmanlanarak, Anadolu'muzun kültürel mirasını oluşturan geleneksel el sanatlarımızın çeşitli nedenlerle unutulmaya yüz tuttuğunu, herşeye rağmen bu kültürel miraslarımızın günümüze kadar kısmen de olsa yaşatılarak taşındığını ifade eden İnözü, Adanalıları bu festivale davet etti.
İnözü, "Türkiye genelinde kutlanan "Turizm Haftası" ile eş zamanlı gerçekleşecek bu festivalin aynı zamanda Adana'mızın Turizmine de büyük katkı sağlayacağı inancındayız. Adana'mızda ilk defa gerçekleştirilecek olan festivalimize tüm halkımızı davet ediyor, katılım ve desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
SERGİ VE ATÖLYE ÇALIŞMA ALANLARI
Deri El Sanatları, Karagöz tasvir yapımı, Ebru - Katı, Hat, Antik Saat Yapımı, Mozaik Yapımı, Maraş İşi, Ahşap Oyma, Sedef Kakma, Baston Yapımı, Yöresel Folklorik Kıyafet, İğne Oyası, Kanaviçe, Taş-Batik-Ahşap-İpek Boyama, Cam Boncuk Yapımı, Folklorik Kitre Bebek, Kil-Seramik Yapımı, Tespih Yapımı, Boynuz - Kemik Yontma, Minyatür Taş Yontma,
KATILIMCI KURUM VE KURULUŞLAR
Festivale katılımcı kurum ve kuruluşlar arasında Ç.Ü. Güzel Sanatlar Bölümü, Ç.Ü. Kültür Müdürlüğü, Ç.Ü. İlahiyat Fakültesi Türk El Sanatları Dersi Öğrencileri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü "Geleneksel El Sanatları ile Kadınlarımız İş Sahibi Oluyor" projesi katılımcıları, Seyhan Belediyesi Seymer Meslek edindirme Merkezi, Çukurova Belediyesi Toplum Merkezi, Adana İşi, DEM Sanat ve Kültür Derneği bulunuyor. - ADANA
Son Dakika › Yerel › Adana'da Geleneksel El Sanatları Festivali - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?