Afrodit'in Güzellik Suyu" İskandinav ve Arapların da Dikkatini Çekti - Son Dakika
Yerel

Afrodit'in Güzellik Suyu" İskandinav ve Arapların da Dikkatini Çekti

İskandinav ve Arap ülkelerinden gelen bazı yatırımcıların, mitolojiye göre "Afrodit'in cüzzama yakalandıktan sonra eski güzelliğine kavuştuğu" kaplıca sularıyla ünlü Güre'de yatırım için yer aradığı bildirildi Dünyaca ünlü bir oteller zincirinin ilk termal otelini açacağı Güre'de yaz aylarına kadar yatak kapasitesinin 7 binden 10 bine çıkması bekleniyor Edremit Belediyesinin yapacağı çalışmalarla yaz turizminin gözde merkezlerinden olan Akçay ve Zeytinli'ye de termal su götürülecek.

27.01.2015 11:36

ZAFER AKPINAR - Mitolojiye göre, "Afrodit'in cüzzama yakalandıktan sonra eski güzelliğine kavuştuğu" kaplıcalarıyla bilinen Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre Mahallesi'nde (eski belde) otel kurmak isteyenlerin sayısı artarken, İskandinav ve Arap ülkelerinden gelen bazı yatırımcıların, bölgede yer aradığı bildirildi.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güre'nin termal turizm geçmişinin oldukça eskilere dayandığını söyledi.

Mitolojide de yer alan Güre'deki termal suların "Afrodit'in cüzzama yakalandıktan sonra eski güzelliğine kavuşturduğu"nun bilindiğini dile getiren Saka, "Güre, deniz, Kazdağları, doğa, tarih ve termaliyle dünyada eşi benzeri az rastlanan bir potansiyeli bulunuyor. Özellikle termalin etkisiyle son yıllarda ilgi giderek artıyor" dedi.

Yılda 100 binden fazla turistin termal sularda şifa için bölgeye geldiğini anlatan Saka, şöyle devam etti:

"Güre'de şu anda 6 termal otel oldu. Bir iki otel daha açılacak. Yaz aylarına kadar 10 otele ulaşılmış olacağız. Dünyanın ünlü bir oteller zinciri (Ramada) ilk termal otelini yaz aylarında Güre'de hizmete sokacak. Dünyanın en büyük oteller zincirine sahip bu işletmenin 5 yıldızlı tesisinin inşaatı sürüyor. Bir iki otelin daha yapımı devam ediyor. Güre'de mevcut yatak kapasitemiz 7 bin civarında. Yaz aylarına kadar yatak kapasitemiz 10 bini, birkaç yıl içinde ise 15 bini bulacak."

- Akçay ve Zeytinli'ye de termal su gidecek

Saka, Güre'ye milyonlarca dolarlık yatırım yapıldığını belirterek, "Halen çok sayıda başvuru var otel yatırımı için. Bir iki otel için proje hazırlanıyor. Ülkenin sayılı mimarları projeler yapıyor. Yatırımcılar için çok cazip bir bölge. Yabancı yatırımcılar da bölgeye gelmeye başladı. İskandinav ve Arap ülkelerinden yatırımcılar, bölgede yer arıyorlar. Paraları hazır, yer bulsalar, ruhsat alıp hemen kazmayı vuracaklar" diye konuştu.

Belediye olarak kaplıca sularıyla bilinen Güre ve Bostancı mahallelerini içine alan büyük bir termal merkez oluşturma adına önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Saka, şunları kaydetti:

"Güre, mitolojiden beri termal merkez. Bostancı ise yeni tanınıyor. Bostancı'da iki otelimiz var ancak önümüzdeki dönemde burası Güre kadar yatırımcı çekecek. Talepler gelmeye başladı. Sıcak suyu, hem turizm hem de tarımsal turizm açısından değerlendirmek istiyoruz. Yaz turizmi açısında gözde merkezlerden olan Akçay ve Zeytinli mahallerinde bulunan tesislere de termal su götüreceğiz. Buradaki otellerimizi de termal turizm kapsamına alacağız. Yaz aylarında Edremit nüfusu 1,5 milyona yaklaşıyor. Amacımız sonbahar, kış ve ilkbahar aylarında da hareketlilik oluşturmak." - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afrodit'in Güzellik Suyu' İskandinav ve Arapların da Dikkatini Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement