Afyonklarahisar'ın Termal Geleceği Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Afyonklarahisar'ın Termal Geleceği Masaya Yatırıldı

Afyonklarahisar\'ın Termal Geleceği Masaya Yatırıldı

'Termalin Başkenti Afyonkarahisar' markasına yönelik AR-GE faaliyetlerinin planlanması yapmak için Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof.Dr.Mustafa Solak başkanlığında kurulan 'Afyon Termal Sağlık Turizmi ve Eğitimi Derneği' ilk genel...

17.07.2013 19:34

'Termalin Başkenti Afyonkarahisar' markasına yönelik AR-GE faaliyetlerinin planlanması yapmak için Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak başkanlığında kurulan 'Afyon Termal Sağlık Turizmi ve Eğitimi Derneği' ilk genel kurul toplantısını yaptı.

Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Sosyal Tesisler Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Solak, termal sağlık turizmi alanında çalışanların hizmet kalitesinin arttırılması, hizmet veren kurumların tanıtılması ve en önemlisi Afyonkarahisar'ın termalin başkenti ve termal destinasyon olarak marka şehir olması, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve yerel yönetimin en önemli hedefleri arasında olduğunu söyledi. Solak, üniversitenin gerek Acil Yardım ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, gerekse de turizm fakültesi ile termal otellerle işbirliği sonucu kurduğu model sayesinde, ortak akılla üretilecek çözüm önerileri ile termal sağlık turizmi alanında hak ettiği yere en kısa sürede ulaşacağını dile getirdi. Rektör Solak, derneğin amaçları doğrultusunda ilk olarak yerel halk, yerel yönetim, üniversite, kamu kurumları ve özel sektör kuruluşları arasında kurulacak devamlı bir iş birliğinin önemli olduğunu da vurguladı.

Toplantıya, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak başta olmak üzere AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı, Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Dr. Dr. Sabri Çelik, İktisadi ve İdari Bilimler Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fikret Yaman ile birlikte Özel Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Enis Arabacı, Fuar Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Nizamettin Kaplan, Oruçoğlu Thermal Resort Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Oruç, İkbal Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Evren ve İkbal Termal Hotel Genel Müdürü Ali Gümüşhan katıldı.

Önümüzdeki dönem içinde dernek olarak yapılabilecek ya da desteklenecek faaliyetler ilgili de görüş alışverişinde bulunan katılımcıların dilek ve temennilerini dile getirmelerinin ardından toplantı sona erdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonklarahisar'ın Termal Geleceği Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement