Aiçü'de Mezuniyet Heycanı - Son Dakika
Yerel

Aiçü'de Mezuniyet Heycanı

Aiçü\'de Mezuniyet Heycanı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, ikinci mezunlarını verdi.

13.06.2014 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, ikinci mezunlarını verdi.

Üniversitenin Nezahat Çeçen Konferans Salonu'nda gerçekleşen mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Bölüm Başkanı Doç. Dr. Akif Arslan, bölümün ikinci mezunlarını vermenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Her sahnenin bir kapanış bölümü, bir selamlama bölümü olduğunu ifade eden Arslan, "Siz o selamlama bölümünde salondaki alkış tufanından ne kadar beğenilip, beğenilmediğinizi rahatlıkla anlarsınız. Dolayısıyla bir gün hani tiyatrolar sona erdiği gibi oyunlar sona erdiği gibi bu dünya meydanındaki rollerde bitecek" dedi.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm üçüncüsü Ayşe Karahan ise zor şartlarda okuduğunu ve okuyabilmesinde dedesinin büyük katkısı olduğunu belirterek, "Ben zor şartlar altında okudum ve bu günlere geldim. Zor şarttan kastım maddi zorluklar değil. Dünya görüşü dolayısıyla kızların okutulmadığı bir ortamda okumanın hayalini kurdum ben. Benim sülalemde ve köyümde kızlar okumamıştı, ta ki ben okuyana kadar. Ben sadece kendi hayalimi gerçekleştirmekle kalmadım, başka hayallere de öncü oldum. Benim hayalimi gerçekleştiren ve başka hayallerin de öncüsü olmamı sağlayan dedeme teşekkür ediyor ve ellerinden öpüyorum. Kimse kızlarını okula yazdırmazken, o herkese inat benim elimden tutup okula götürdü. Dedemin hakkını ne yapsam ödeyemem."

Karahan, konuşmasının ardından mezuniyet belgesini dedesi Mustafa Karahan'ın elinden aldı.

Mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından öğrencilerin kep atmasıyla tören sona erdi. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aiçü'de Mezuniyet Heycanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement