Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sincan Belediyesi Seminer Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sincan Belediyesi Seminer Düzenledi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sincan Belediyesi Seminer Düzenledi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sincan Belediyesi el ele vererek Güngörmüşler Konağı'nda bir seminer düzenledi.

19.09.2013 12:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sincan Belediyesi el ele vererek Güngörmüşler Konağı'nda bir seminer düzenledi.

Güngörmüşlere aile içi iletişim semineri verildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Eğitmen Gökhan Okçu, aile içi iletişimin püf noktalarını uygulamalı olarak Güngörmüşlerle paylaştı. Empati yapmanın ne kadar önemli olduğunu anlatan Okçu, aile içinde yaşananları canlandırılmasında Güngörmüşlerden yardım isteyerek eğlenceli anların yaşanmasını sağladı. Güngörmüşlerin hem eğlendiği hem de öğrendiği seminer, ilçe sakinlerinin dikkatini çekti. Konak'ın önünden geçenlerinde katıldığı seminer tüm dinleyenlerin büyük beğenisini topladı.

İLETİŞİMDE PÜF NOKTALAR

Eğitmen Gökhan Okçu, aile içi iletişimde bireylerin dikkat etmesi gerektiği hususları şöyle sıraladı: Değer verme ve görme duygusu, güven ortamı, yakınlık ve dayanışma duygusu, sorumluluk duygusu, zorluklarla mücadele ederek onların üstesinden gelmeyi öğrenme ve etkili iletişimin aile içi iletişimde çok önemli olduğunu belirtti.

İletişim engelleyen unsurlara da dikkat çeken Okçu; "Emir cümlelerini hayatımızdan çıkarmamız gerekiyor. Yat, kalk,gibi emir cümleleri yerini rica cümlelerine bırakmalı. Sürekli öğüt verme, gözdağı verme, sıklıkla eleştirme ya da sürekli övmek, ad takmak ve sınamak aile içindeki iletişimi zayıflatan en önemli nedenler olarak karşımıza çıkıyor. Aile içi iletişimin doğru yürümesi için herkes kendinde olan sorunları yakalamalı ve onları törpülemeli" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sincan Belediyesi Seminer Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement