AK Parti İlçe Kongreleri - Son Dakika
Yerel

AK Parti İlçe Kongreleri

AK Parti İlçe Kongreleri

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana ilçe kongreleri İmamoğlu, Tufanbeyli ve Karataş ilçeleri ile devam etti.

05.02.2012 16:54

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana ilçe kongreleri İmamoğlu, Tufanbeyli ve Karataş ilçeleri ile devam etti. Cumartesi ve Pazar günü yapılan kongrelerde mevcut başkanlar yerlerini korurken, yönetimlerini de yeni isimlerle takviye ettiler.

İmamoğlu ilçe kongresine AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Mehmet Şükrü Erdinç, İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, İlçe Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti İmamoğlu İlçe Başkanı Nail Göçer, 2008 yılında göreve geldikleri günden bu yana İmamoğlu ilçesi için acil olan sorunları masaya yatırdıklarını ve bir bir çözdüklerini ifade etti. Göçer, yeni oluşturduğu yönetimi ile de İmamoğlu'na daha fazla hizmet kazandıracaklarını söyledi.

Kongrede birer konuşma yapan Milletvekilleri Mehmet Şükrü Erdinç ve Necdet Ünüvar, İmamoğlu ilçesine yapılan yatırımları hatırlattılar. Genel Seçimlerde, İmamoğlu'nun AK Parti'ye yüzde 45'lik oy oranı ile gerekli desteği verdiğini ve yaklaşan 2014 Yerel seçimlerinde de aynı desteği vererek belediye başkanlığını kazandıracaklarına emin olduklarını söylediler.

AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı ise kongrede yaptığı konuşmada, kendisini adeta 4-5 yıl gurbete gitmiş ve yeni dönmüş biri gibi hissettiğini, bununda kendisini çok heyecanlandırdığını belirterek, "66 yaşında yeniden askere davet edildim. Yeniden aranızda olmak beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Kendimi ailemin içinde gibi hissediyorum. AK Parti olarak 9 yılda çok büyük hizmetler ifa ettik. Türkiye hızla kalkınıyor. Yenilenme süreci olan kongrelerimizle birlikte, bu kalkınma hızımız daha da artacaktır" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra seçime gidilen kongrede, 420 delegeden 226 oy alan Nail Göçer Başkanlığındaki AK Parti İmamoğlu İlçe yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Hasan Ali Çetin, Yusuf Demiryürek, Abdullah Durgut, Cevat Sarı, Hakkı Doğaner, Torun Aydın, Bülent Özer, Mahmut Akkeş, Metin Karaca, Hüseyin Korkmaz, Cumali Karabuğa, Osman Bolat, Özgün Çelik, Hakan Sert, Adnan Ekşi, Enver Karateke, Adem Bakcan, Nazım Menemencioğlu, Vedat Cırık.

Aynı gün yapılan Tufanbeyli ilçe kongresine AK Parti Adana İl Yönetim Kurulu üyeleri Hıdır Bahçe, Berzan Toprak ve Hasan Aydın, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, İlçe Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri ile partililer katıldı.

Çekişmeli geçen ve üç adayın yarıştığı kongrede mevcut başkan Hasan Kafadar yeniden başkanlığa seçildi.

Tufanbeyli Belediye Toplantı salonunda yapılan kongrede seçimlere, mevcut başkan Hasan Kafadar, Ahmet Bozdemir ve Muhammet Emin Atasever'in hazırladığı listelerle gidildi.

Divan Kurulunu oluşmasının ve yapılan konuşmaların ardından seçime geçilen kongrede,

417 delegeden 356'sı oy kullandı. 187 oy alan Hasana Kafadar tekrar AK Parti Tufanbeyli İlçe Başkanı olurken, diğer adaylardan Ahmet Bozdemir 145 oy, Muhammet Emin Atasever ise 17 oy alırken, 7 oy geçersiz sayıldı.

Hasan Kafadar Başkanlığındaki AK Parti Tufanbeyli İlçe yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Hakkı Pekmez, Muhsin Atan, Ali Bakadur, Mehmet Varol, Mehmet Gökdemir, Ali Turan, Necati Turhan, Fatma Karaduman, Habibe Bayık, Erhan Eroğlu, Osman Burak, Emin Bilgiç, Mehmet Karan, Cafer Çolak.

Pazar günü yapılan AK Parti Karataş ilçe kongresine ise Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, Karataş Belediye Başkanı Fatih Balıkçı, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, İl Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Burada da kongrenin açılış konuşmasını AK Parti Karataş İlçe Başkanı Sinan Gül yaptı. Sinan Gül teşkilat olarak her zaman Recep Tayyip Erdoğan gibi bir ustaya layık olmaya çalıştıklarını, bu bilinçle hiçbir görevden kaçmadan çalıştıklarını ve aynı heyecanla çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Karataş Belediye Başkanı Fatih Balıkçı ise belediye hizmetlerini AK Parti'nin kuruluş ruhuna uygun olarak yürütmeye çalıştıklarını belirterek, kendilerine biraz daha destek verilmesi halinde daha güzel işlere imza atacaklarını ifade etti.

Milletvekili Erdinç kongrelerin bir tazelenme, yenilenme günü olduğunu ve yeni oluşan yönetimlerin daha bir şevkle çalışmaları gerektiğinin altını çizdi. Erdinç, yaklaşmakta olan 2014 Yerel Seçimlerini yeniden kazanarak, AK Parti belediyeciliğinin Karataş'ta devam etmesi gerektiğini, bunun olabilmesi içinde, Karataş Teşkilatının AK Parti'nin hizmetlerini daha iyi anlatması, tekrar tekrar hatırlatması gerektiğine vurgu yaptı.

AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı konuşmasında, "Bu partiye hizmet eden şeref bulur. İşte ülkemizin geldiği seviye ortada. Dünyada söz sahibi olan, ihracatı ve milli geliri artmış olan yani zenginleşen bir ülke konumuna geldik. Uçakla seyahat etmek artık her vatandaşımız için mümkün hale geldi. Bu hizmetlerin oluşması için çabalayan herkese minnet borçluyuz. Kongreler vesilesiyle siz değerli arkadaşlarımla bir araya gelip dertleşiyoruz. Yol arkadaşım olan sizlerin tekrar arasında olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu kongremizin de hayırlara ve başarılı çalışmalara vesile olmasını temenni ediyorum. Hepimizin yolu açık, Allah'ta yardımcısı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından seçime gidilen Karataş kongresinde, 400 delegeden 258 kişi oy kullandı. Geçerli olan 258 oyun tamamını alan yönetim listesi şu isimlerden oluştu; Başkan Sinan Gül, İbrahim Yüce, Hasan Usta, Hakan Yetim, Uğur Ece, Şadip Koca, Hüseyin Yılmaz, Burhan Bulut, Ramazan Kerti, Süleyman Şimşek, Adnan Oksay, Murat Çölkesen, Hediye Diyar, Mustafa Başeğmez, Mehmet Çiçek, Yenal Ünal, Hatice Sabancılar, Ahmet Tadı güzel, Ramazan Mıhcı ve Abdullah İnce. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti İlçe Kongreleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement