AK Parti'li Pekgüzel, Vaadleri ve Çözüm Önerilerini Anlattı - Son Dakika
Yerel

AK Parti'li Pekgüzel, Vaadleri ve Çözüm Önerilerini Anlattı

AK Parti\'li Pekgüzel, Vaadleri ve Çözüm Önerilerini Anlattı

AK Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel, Aydın’ın en kalabalık mahallerinden olan Güzelhisar Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

06.03.2014 16:25

AK Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel, Aydın'ın en kalabalık mahallerinden olan Güzelhisar Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Mahalle sakinlerinin isteklerini ve sorunlarını bildiğini söyleyen Pekgüzel, "Biz söz ve vaat vermeye değil; sorunları yerinde tespit edip çözmek için buradayız. Aydın'da Güzelhisar Mahallesi'nde 13 yıldır kördüğüm olan Aykonut sorunu var. Aykonut mağdurlarının konutlarıyla ilgili sorunun çözümü için teknik ekibimle şimdiden çalışmaya başladım. Mağduriyetlere son vereceğim. Aydın'ın kalbinde yaşanan sıkıntıyı bitireceğim" şeklinde konuştu.

Hayata geçirecekleri projelerle Aydın'ı hak ettiği yere taşıyacaklarını ifade eden AK Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel; "Projelerimizi önümüzdeki günlerde açıklıyacağız. Projelerimizin tamamı Aydın'da ciddi anlamda sosyo - ekonomik açıdankalkınma sağlayacak. En önemli projelerimizin başında Aydın Belediyesi İstihdam Merkezi (ABİM) projesi gelmektedir. Bu proje kapsamında bir meslek sahibi olmayan gençlerimize meslek edindirmek ve işverenin ihtiyaç duyduğu nitelikte elemanları bulup, doğru yere yerleştirmek geliyor. Aydın gerçekten büyük ve zengin bir şehir. Buradaki kaynak ve zenginlik hepimize yeter" dedi.

Diğer bir projenin Çocuk Üniversitesi projesi olduğuna değinen Pekgüzel; şunları söyledi: " Türkiye'deki eğitim sisteminde üniversite tercihinin çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum. İlkokuldan başlayarak üniversiteye kadar anne babalar kazançlarının yarısını çocuklarının eğitimine harcıyor. Sonra da meslek seçimi konusunda tutarsızlık yaşıyoruz. Çocuk okulu, üniversiteyi bitiriyor asgari ücretli iş aramaya başlıyor. Sonrasında bütün emekler boşa gidiyor. Çocuklarımızın eğilimini küçük yaşta keşfedeceğimiz Çocuk Üniversitesi Projesi ile en değerli kaynağımız olan insan kaynağını doğru planlayıp, erken yaşta ilgi alanlarına göre kanalize edeceğiz. Yetişkin gençlerimizin belli bir meslek sahibi olmayanlarını topluma meslek sahibi birey olarak kazandırmak için ise ABİM Projesi kapsamında Meslek Edindirme Kursları açacağız. 6 ay eğitim görecekler, maaşlarını da alacaklar"

"AYDIN'DA YAŞAYAN İNSAN AYDINLI'DIR"

Pekgüzel, sözlerini şöyle tamamladı: "Şehrimizin için en önemli iki projesi var, birincisi çok önemsediğim İstanbul - İzmir Otobanı bu projesi ki bu bizleri çok ilgilendiriyor. Hükümetin ihalesini yaptığı bu proje İzmir'de oturanları değil Aydın'da oturanları ilgilendiriyor. Bu projenin başlangıç noktası Aydın olacak. Aydın'dan İstanbul'a ulaşım bundan sonra 3,5 - 4 saat arası olacak. İkinci proje ise Aydın'ı Türkiye'nin en cazibe merkezi haline getirmektir. Bu söylediğimi de yaşayıp göreceksiniz. Sizlerle daha önce hiçbir konuşmamda bahsetmediğim iki tane taahhüdümü paylaşacağım. Aydın'da yapılacak bütün yatırımlarda son beş yıldır Aydın Ticaret Odası'na (AYTO) kayıtlı olmayan hiçbir müteahhide iş vermeyeceğim. Yöneteceğimiz Efeler Belediyesi'nin yöneticilerini, belediye başkan yardımcılarını Aydın'ın kendi çocuklarından ve son 5 yıldır Aydın'da yaşayan insanlarımızdan seçeceğimin taahhüdünü veriyorum. Aydın'da yaşayan insan Aydınlıdır" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'li Pekgüzel, Vaadleri ve Çözüm Önerilerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement