Aksaray'da Kültür Turizm Festivali - Son Dakika
Yerel

Aksaray'da Kültür Turizm Festivali

Aksaray\'da Kültür Turizm Festivali

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Kültür ve Turizm Haftası’nın 38’incisi Aksaray’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

17.04.2014 12:36

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Kültür ve Turizm Haftası'nın 38'incisi Aksaray'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlk olarak Güzelyurt ilçesinde bir sergi açılışı ile başlayan Kültür ve Turizm Haftası etkinlikleri daha sonra Sultanhanı kasabasında devam etti. Kasabada ilk olarak tarih ve kültürel etkinlikler sergisi açılışı yapıldı. Sergi açılışı, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ve Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez tarafından kurdelesi kesilerek yapıldı. Ardından Vali Ataklı ve diğer protokol üyeleri sergiyi gezdi. Daha sonra Sultanhan önünde kurulan sahnede Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu tarafından dans gösterisi yapıldı. Programda ortaokullar arasında düzenlenen turizm konulu şiir yarışmasında 1'inci olan 6'ıncı sınıf öğrencisi engelli Hamza Mesut Ağır'a Aksaray Valisi Şeref Ataklı tarafından ödülü verildi. Ödülün ardından 1'inci olduğu şiirini okuyan engelli öğrenci herkesi duygulandırdı. "Gezmek isterdim" şiirini tekerlekli sandalyede okuyan Hamza Mesut Ağır,ı davetliler ayakta alkışladı. Etkinlik, Aksaray'ın yerel sanatçısı olan Mine Gez konseriyle devam etti.

AKSARAY BİR KÜLTÜR VE TURİZM ŞEHRİ

Programda bir konuşma yapan Kültür ve Turizm İl Müdür Mustafa Doğan, Aksaray'ın ilim şehri olduğunu belirterek, "Aksaray'ın ilim şehri olarak alınmasının boş olmadığını hep söylüyoruz. Aksaray'ın gelişen tarımı, ticareti ve sanayisi ile birlikte biz Aksaray'ın aynı zamanda bir turizm şehri olduğunu da iddia ediyoruz. Yeni konaklama tesislerimizde ciddi artışlar var. Güzelyurt ilçemizden başlamak üzere birçok yerde güzel yatırımlar söz konusu. Yıldızlı otel sayımız neredeyse 10'a yaklaştı. Termal otellerimiz, butik otellerimizle beraber Aksaray'da artık sadece ziyaret edilen bir yer değil, aynı zamanda konaklama yapılan bir anlayışa doğru gidiyoruz. Aksaray Kapadokya bölgesi içerisinde gücünü turizm adına en fazla hissedilecek şehirler arasına girecektir" dedi.

AKSARAY KÜLTÜR VE TURİZMDEN İSTİFADE EDEMİYOR

Aksaray Valisi Şeref Ataklı ise, Aksaray'ın turizm ve kültür varlığı bakımından zengin bir olduğunu belirterek, "Ancak yeterli kadar bu varlıklardan istifade edilemediğini görüyorum. Bunu önümüzdeki zaman içerisinde istifade oranımızı artırmak sureti ile telafi edeceğiz inşallah. Ülkeler sahip oldukları değerlerinin kıymetini bilir, gelecek nesillere aktardıkları takdirde kıymet ve itibar kazanırlar. Bizler de bu bilinç içerisinde görevimizi yapacağız" şeklinde konuştu. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksaray'da Kültür Turizm Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement