Zonguldak Alaplı Belediyesi Haşerelerle Mücadele Ediyor - Son Dakika
Yerel

Zonguldak Alaplı Belediyesi Haşerelerle Mücadele Ediyor

Belediye vatandaşların sağlığını korumak adına sivrisinek, karasinek, kene, pire gibi uçucularla bilinçli ve bilimsel bir şekilde mücadele ediyor.

15.08.2013 15:37  Güncelleme: 15:45

Alaplı Belediyesinin, haşerelere karşı mücadele başlattığı bildirildi.

Alaplı Belediyesi Park Bahçeler Amiri Metin Özdil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların sağlığını korumak adına sivrisinek, karasinek, kene, bit, pire gibi uçucuları bilinçli ve bilimsel mücadele yöntemlerini kullanarak insan sağlığını tehdit etmeyecek şekilde bertaraf etmeye çalıştıklarını söyledi.

Mücadelede doğanın dengesini korumayı elden bırakmayacaklarını ifade eden Özdil, şöyle konuştu:

"Belediye park bahçeler ve temizlik işleri amirliği olarak haşerelere karşı artan şikayetler doğrultusunda üç kişilik bir ekip kurarak ilaçlama yapmaya başladık. Genelde apartman boşlukları ve bodrum katlarında sokak köpeklerini taşıdığı bit, pire aynı zamanda sivrisinek, karasinek, kene ve benzeri haşereler olduğu yönünde zabıta amirliğimize şikayetler oluyor. Gelen şikayetlere göre ilacımızı hazırlayarak belediye meclisimizin aldığı karar doğrultusunda ücret karşılığı ilaçlama yapıyoruz. Aracımızla da akşam saatlerinde tüm mahallelerimizde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyoruz. Eğitim öğretim başlamadan öncede okullarımızda ve yurtlarda ilaçlama yapacağız. Alaplı halkının sağlıklı, huzurlu ve rahat bir şekilde yaşaması bizim için bir görevdir." - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zonguldak Alaplı Belediyesi Haşerelerle Mücadele Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement