Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı '10'uncu Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali'nin bu sefer ki konukları Turabibaba Kütüphanesi'nin öğrencileri oldu. El emeği göz nuru ürünleri büyük bir dikkatle inceleyip, stantları gezen çocuk misafirler, "Beyoğlu'nda ustaları görmek çok güzel. Burayı çok beğendik. Ayrılmak istemiyoruz" diyerek bütün çocukları festivale davet ettiler.
Beyoğlu Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "10'uncu Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali" bu kez de Turabibaba Kütüphanesi'nin öğrencileriyle renklendi. Aileleri ve öğretmenleriyle festivale gelen öğrenciler, geçmişten gelen geleneksel el sanatlarını bir arada görmenin mutluluğunu yaşadı. Rengarenk stantları büyük bir ilgiyle ziyaret eden öğrenciler; bakır, minyatür, el dokuma, cam işleme, halı dokuma gibi ustaların hünerli ellerinden çıkan değerli ürünlerin nasıl yapıldığını izlediler.
ÇOCUKLAR STANTLARIN BAŞINDAN AYRILAMADI
Festivale gelmekten çok mutlu olduğunu söyleyen 10 yaşındaki Gökhan Çetinkaya, hacivat ve karagöz standından ayrılamadı. Hacivat ve karagöz kuklalarını elinden düşürmeyen öğrenci, küçük bir gösteri gerçekleştirdi. İlk olmasına rağmen gayet başarılı olduğunu söyleyen kuklacı, çocuklara geçmişi unutturmamak gerektiğini söyledi.
Elleriyle oynattıkları için en çok kuklaların ilgisini çektiğini söyleyen Gökhan Çetinkaya, "Yerinde ustaları görmek çok güzel. Burayı çok beğendim. Ayrılmak istemiyorum" diyerek bütün çocukları Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali'ne davet etti.
Turabibaba Kütüphanesi ile festivale geldiğini söyleyen minik Fatma Naz Kocaman, "En çok ilgimi çeken şey tahta kaşık standı oldu. Çünkü bunlarla yemek yemek daha sağlıklı olduğunu öğrendik. Bir de bu taraklarla saçımızı tarayınca saçımızın elektriklenmesini önlüyormuş. Bu yüzden burası bana göre daha sağlıklı" diye konuştu. - İSTANBUL
Son Dakika › Yerel › Altın Eller Festivali Çocuk Misafirlerle Renklendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?