Anadolu Eğitim Sendikası'ndan Dershane Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Anadolu Eğitim Sendikası'ndan Dershane Açıklaması

Anadolu Eğitim Sendikası\'ndan Dershane Açıklaması

Anadolu Eğitim Sendikası Bingöl Temsilcisi Veysel Çeliker, dershanelerin tarihe karışması halinde okulların, öğretmenlerin ve eğitim sisteminin itibarının artacağını söyledi.
Anadolu Eğitim Sendikası Bingöl Temsilcisi Veysel Çeliker, kısa...

23.11.2013 14:18

Anadolu Eğitim Sendikası Bingöl Temsilcisi Veysel Çeliker, dershanelerin tarihe karışması halinde okulların, öğretmenlerin ve eğitim sisteminin itibarının artacağını söyledi.

Anadolu Eğitim Sendikası Bingöl Temsilcisi Veysel Çeliker, kısa süreliğine küllenerek ertelenen dershane kapatma meselesinin, MEB Müsteşarlığı tarafından hazırlanan yasa taslağı ile Meclis'e getirildiğini söyledi. Çeliker, "Bu hazırlığın iktidar partisi, hatta Başbakandan habersiz yapıldığını düşünmek saflıktır. Cemaate bağlılıkları bilinen yayın organları tarafından büyük tepkiyle karşılanan, her durumda Başbakanı savunanların dershane düşmanı kesildiği bu ortamda, 'Mesele üç beş dershane değil, sen hala anlamadın mı?' demesiyle bu dershane kapatma girişiminin politik bir pozisyonu olduğunu da düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"DERSHANELER KAPATILIRSA EĞİTİMDE DEVRİMİN ÖNÜ AÇILIR"

Dershane sorununun kaliteli okullarla aşılabileceğine dikkat çeken Çeliker, "Hangi niyetlerle yola çıkıldığını bilemiyoruz ama bir eğitimci gözü ile bakıldığında, velilerin çocuklarını dershanelere gönderme isteğini ancak kaliteli okullarla ortadan kaldırabiliriz. Arz-talep ilişkisi göz önünde bulundurulduğunda dershanelere olan talebin azaltılması gerekiyor. Bu talebin azaltılması da ülkenin dört bir yanına eşit ve kaliteli eğitim götürülmesiyle mümkün olacaktır. Hiçbir veli, dershaneye yılda 3-4 bin lira harcamaya hevesli değildir" ifadelerini kullandı.

Dershanelerin, eğitim sisteminin sağlıklı bir şekilde ilerleyemeyişinden ortaya çıktığını aktaran Çeliker, "Dershanelerde gelinen nokta, eğitimin, öğretmenin ve okulların itibarını zedeler durumdadır. Test çözme işinin eğitim olduğunu düşünenler, azımsanmayacak derecede artmıştır. Öğretim çalışmalarına katkı sunan dershanelerimiz, eğitimin bir parçası olarak görülmeye başlanmış; okullara, öğretmenlere duyulan ihtiyacın ve saygının ortadan kalkmasına neden olmuştur. Bu nedenledir ki dershanelerin kapatılması öğretmenlerin, okulların ve eğitim sisteminin itibarının artması için zemin hazırlayacağından ortaya çıkaracağı sonuçlar açısından 'devrimci bir adım' olarak nitelendirilebilir" dedi.

"DERSHANELER HEM VELİYİ HEM DE ÖĞRETMENİ SÖMÜRMEKTEDİR"

Dershane sisteminin veli ve öğretmeni sömürdüğünü ileri süren Çeliker, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Haftada ortalama 40 saat derse soktuğu bir öğretmene asgari ücret veren, çoğunlukla eğitim kariyerinden uzak profesyonel işletmecilerden oluşan patronların egemenliğinde olan, velinin bin bir emek ve alın teriyle kazandığı 3-5 kuruşa göz diken dershanecilik sektörünün götürüleri, getirilerinden çok çok fazladır. Burada bizi endişelendiren ise dershanecilik sektörüne emek veren yaklaşık 50 bin öğretmen arkadaşımızın yeni sistem içerisinde alacağı pozisyondur. Hükümet eğer dershaneleri kapatacaksa mutlak suretle bu arkadaşlarımızın mağduriyetlerini ortadan kaldıracak bir altyapı hazırlamalıdır." - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anadolu Eğitim Sendikası'ndan Dershane Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement