Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Çubuk'ta - Son Dakika
Yerel

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Çubuk'ta

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Çubuk\'ta

Başkan Gökçek: "Çubuk turşusunu Ankara’nın markası değil, dünya markası yapacağız. Çubuk agat taşını Türkiye’nin, hatta gücümüz yeterse dünyanın dört bir tarafına tanıtıp bir turizm potansiyeli, bir satış potansiyeli haline getirmek istiyoruz"

20.02.2014 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, tekrar seçilmesi halinde Çubuk turşusunu dünya markası haline getireceklerini ve Çubuk Agat taşını turizme kazandıracaklarını belirtti.

Ankara'daki seçim koordinasyon merkezlerinin açılışı kapsamında Çubuk'a gelen Gökçek, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Çubuk halkının her zaman Ak Parti'nin ve kendisinin yanında olduğunu ifade etti.

Çubuk turşusunu Ankara'nın değil dünyanın markası haline getireceklerini söyleyen Gökçek, şunları kaydetti:

"Çubuk'un ulaşım sorunu vardı, Çubuk Ankara yolunu yaparak bu sorunu ortadan kaldırdık. Park dedik parklar yaptık ve Karagöl'ü düzenledik. Allah nasip ederse bu seçimden de sonra tekrar ele alıyoruz. Pazar günleri Ankara'dan oraya otobüsler kalacak ve vatandaşlar pikniğe gidecek. Allah nasip ederse Çubuk Çayı'nı çok güzel düzenleyeceğiz. Etrafında piknik yapar gibi oturabileceksiniz şehrin içerisinde. O da yeni dönemimizde Çubuk Belediye Başkan adayı Tuncay Bey kardeşimle birlikte size hediyemiz olacak. 5 bin metrekarelik alana inşallah beklediğiniz kültür merkezini yapacağız. Kapalı bir pazar alanı hayal ettiniz bugüne kadar olmadı. Allah'ın izniyle bu da bizim size yeni dönem hediyemiz olacak."

Büyükşehir belediyelerinin hayvancılık ve tarım alanında her türlü yatırımı yapabildiğine işaret eden Gökçek, "Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak köylüye önderlik yapacağız. Bu kapsamda Çubuk'a ne yapacağız. Çubuk deyince ilk akla gelen nedir? Turşu doğru mu? Çubuk turşusunu Ankara'nın markası değil, dünya markası yapacağız. Çubuk agat taşını Türkiye'nin, hatta gücümüz yeterse dünyanın dört bir tarafına tanıtıp bir turizm potansiyeli, bir satış potansiyeli haline getirmek istiyoruz. Belediye olarak ister turşu için olsun, ister agat taşı için olsun belediye şirketleri aracılığı ile kurmuş olduğumuz müesseseleri, fabrikaları işi yoluna koyduktan sonra Çubuk'ta köylülerin kuracağı, esnafın kuracağı kooperatiflere devredeceğiz" ifadesini kullandı.

Çubuk'un en büyük doğal zenginliklerinden olan termal su kaynaklarının da ön plana çıkarılacağını vurgulayan Gökçek, bunun dışında tarım ve hayvancılığın da destekleneceğini ifade etti.

Özden ve Acehan

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ise ilçesinin her zaman Başbakan Erdoğan ve Ak Parti'ye çok büyük destek olduğunu hatırlatarak, çok önemli olan bu seçimlerde Başbakan ve Gökçek'e daha çok destek olunması gerektiğini vurguladı.

Gökçek'in Çubuk'a büyük hizmetleri olduğunu anlatan Özden, "Melih Başkanımızdan şimdi tek bir beklentimiz var. İlçe halkı olarak da 7'den 77'ye herkes buna odaklandı. İlçemize bir kültür merkezi istiyoruz. İnşallah olacağına canı gönülden inanıyoruz" dedi.

AK Parti Çubuk Belediye Başkan adayı Tuncay Acehan da "AK Parti döneminde belediyecilikte hem ilçemizde hem Ankara Büyükşehirimizde çok büyük hizmetlere imza atıldı" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Çubuk'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement