Ankara'da Anayasa'nın Dili Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Ankara'da Anayasa'nın Dili Sempozyumu

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Anayasa'nın Dili Sempozyumu düzenleyerek, yeni anayasada kullanılacak dilin günümüz Türkçesi'ne uygunluğu konusunda çalışma yapacağı bildirildi.

22.04.2012 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Anayasa'nın Dili Sempozyumu düzenleyerek, yeni anayasada kullanılacak dilin günümüz Türkçesi'ne uygunluğu konusunda çalışma yapacağı bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türk Dil Kurumu, Türkiye Yazarlar Birliği ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin de destekleriyle Yeni Anayasa'da kullanılacak Türkçe'nin günümüz Türkçesi'ne uygunluğu ve bu konuda yapılması gerekenlere katkı sağlamak amacıyla Anayasa'nın Dili Sempozyumu düzenleneceği belirtildi.

Sempozyumun 24 Nisan 2012 tarihinde düzenleneceği kaydedilen açıklamada, sempozyuma TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Türk Dil Kurumu Başkanı Mustafa S. Kaçalin, Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı Mehmet Doğan, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, hukukçular, dil bilimciler ve edebiyatçıların katılacağı kaydedildi.

Ankara Sheraton Otel'de yapılacak sempozyumun "Anayasaların Dili",

"Türkiye'de Kanunların Dili", "Bir Dil ve Edebiyat Metni Olarak Anayasa" ve

"Kapalı Oturum" olmak üzere 5 ayrı oturumla tamamlanacağı ifade edildi.

Yeni Anayasa çalışmaları sonrası ortaya çıkacak metnin hem hukuk mantığı ve diline hem de Türk Dili'nin mantığı ve Türkiye Türkçesi'ne uygun olması amacı ile düzenlenecek sempozyum sonrası hazırlanacak metnin Anayasa hazırlık çalışmalarını yürüten komisyona sunulacağı bildirildi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara'da Anayasa'nın Dili Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement