Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (1)

Foto.İki festival arasındaki tarih yakınlaşması, Altın Koza'nın 17'nci yılında başladı.

21.12.2012 10:24

Foto: Altın Portakal kortejinden foto

--- KUTU ---

3 yılda tarihler çakıştı

İki festival arasındaki tarih yakınlaşması, Altın Koza'nın 17'nci yılında başladı. O yıla kadar Haziran ayında düzenlenen Altın Koza, 17'nci festivalle birlikte Eylül ayına çekildi. O yıl Altın Koza 20- 26 Eylül tarihleri arasında yapılırken, Altın Portakal'ın 47'nci festivali, 9- 14 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti. Son üç festivalde aradaki 14 günlük fark, 2013'te eridi. Altın Koza'nın son iki günü Altın Portakal'ın ilk iki günüyle çakıştı. Altın Portakal 2013 için tarihini 28 Kasım'da ilan ederken, Adana'da tarih açıklaması, 13 Aralık'ta yapıldı.

--- KUTU ---

Müdahale edeceğiz

Sinema meslek birliklerinden oluşan Sanatsal Etkinlikler Komisyonu (SEK) Genel Sekreteri Yılmaz Atadeniz ise artık bu sürece müdahale edeceklerini açıkladı. Yerel, ulusal ve uluslararası alanda yapılması düşünülen festivaller ve etkinliklerle ilgili görüş belirtme yetkisine sahip SEK'in geçen yıl her iki festival komitesini tarihler nedeniyle uyardıklarını belirten Atadeniz, "Fakat taraflar tarihleri önceden açıkladılarını bildirdiler ve biz de müdahale etmek istemedik" dedi. İki festival arasında 1 aylık sürenin makul olduğunu belirten Atadeniz, SEK'in 27 Aralık'ta bu gündemle toplanıp karar alacağını, bu çakışmanın kabul edilemez olduğunu kaydetti.

===

Kök: İstifalar tecrübe

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, partisinin Konyaaltı belediye meclis grubundan istifa eden Hakan Şahinoğlu için "Rüzgarın kayadan aldığı bir kum tanesidir" dedi, yeni istifaların gündemde olmadığını kaydetti. İl Başkanı Kök, CHP'nin 2009 yerel seçimleri sonrası belediye meclislerinde 11 üyenin partiden istifa etmiş olmasını, "Bunların hepsine artık bir tecrübe olarak bakıyoruz" sözleriyle değerlendirdi.

İl Başkanı Kök, Şahinoğlu'nun istifaya kadar ulaşan süreci ne kendisi, ne ilçe başkanı, ne de Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'le müzakere etmediğini söyledi. Kök, bu noktada istifanın gerekçeleri konusunda parti içinde bir değerlendirmenin anlamsız olacağını kaydetti. Parti kulislerinde istifaları konuşulan iki CHP'li Konyaaltı Belediye Meclis üyesi Özcan Öztürk ve Mustafa Karabulut'a bu iddiaları sorduğunu kaydeden Kök, yeni istifaların söz konusu olmadığını söyledi.

CHP İl Başkanı Kök, 2009 yerel seçimleri sonrası CHP'nin Büyükşehir'le birlikte Konyaaltı, Döşemealtı ve Kepez'de biri Belediye Başkanı Nurettin Tursun olmak üzere 11 meclis üyesini kaybettiğinin hatırlatılması üzerine, "Bunların hepsine birer tecrübe gözüyle bakıyoruz" dedi. Bu tabloda CHP'nin yerel yönetimlerde yeni yol arkadaşlarını belirlerken artık farklı kriterlerin de devreye girmesini bir zorunluluk olarak ortaya çıkardığını belirten il Başkanı Kök, şöyle konuştu:

"Söz konusu istifaların birçoğu bizim dönemimiz öncesinde oldu. Siyasette bazen o an için doğru gibi görünen kararlar beklemediğiniz gelişmeler yaratabilir. Döşemealtı'nda bunu yaşadık. Siyaset kurumu içinde belli beklentileri olan kişilerin CHP'nin 2011 genel seçimleri sonrası ana muhalefet konumunun devam etmesinin de bu kopuşlarda etkisi olmuştur. İlkeler üzerinden siyaset yapan, o ilkeler etrafında bir araya gelecek ekipleri yaratmamız gerekiyor."

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Devrim Kök

--- KUTU ---

11'in hikayesi

CHP, 2009 yerel seçimleriyle birlikte Büyükşehir Belediye Meclisi'ne büyük üstünlükle girdi. CHP Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'la birlikte 31 üyesi bulunan mecliste AK Parti ve MHP'den oluşan 13 kişilik muhalefet bloğuna karşı 18 üyeyle meclisten istediği kararı geçirecek oya sahipti. Fakat önce Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun ve İsmail Tosun istifa ederek AK Parti'ye katıldı. Son olarak Remzi Sadi karşı safa geçti. CHP böylece mecliste muhalefet karşısında 1 oy geriye düştü. Meclisin anahtarı ise üç üyeye sahip MHP'nin eline geçti. CHP belediye meclislerinden en büyük kaybı Döşemealtı'nda yaşadı. Başkan Tursun eski partisi AK Parti'ye dönerken 6 meclis üyesini de yanında götürdü. 16 üyeli mecliste 9 üyesi bulunan CHP'nin, istifaların ardından tek üyesi Turgay Genç kaldı. CHP Kepez'de ise AK Parti ancak Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün eşitlik durumunda çift sayılan oyuyla meclis kararı çıkartabilecek konumdayken Ali Ağca'yı AK Parti'ye kaptırdı. 10 belediye meclis üyesi Ak Parti'ye geçen CHP'nin son istifacısı Hakan Şahinoğlu ise şimdilik bağımsız kaldı.

===

Gözlemevinde nöbet değişimi

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nin (TUG) uzun yıllardır müdürlüğünü yapan Prof. Dr. Zeki Eker görevden alınarak, yerine aynı zamanda TUG'un yönetim kurulu başkanı da olan ODTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nden Prof. Dr. Halil Kırbıyık getirildi.

1997 açılan TUG'un yer seçiminden kuruluşuna kadarki tüm dönemlerinde görev alan Prof.Dr. Kırbıyık, Bakırlıtepe'deki gözlemevinin hem hava koşulları hem de koordinatları açısından İran'dan Avrupa'ya kadar olan bölge ile Türkiye'nin en iyisi konumunda olduğunu söyledi.

Prof.Dr. Kırbıyık, TUG'da Rusya, Japonya, Ukrayna, Amerika ve Polonyalı bilim adamları ile ortak projeler yürütüldüğünü söyledi. UG'daki görevi sona eren Prof.Dr. Zeki Eker ise Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Uzay Bilimleri Teknolojileri Bölümü'ne başkan olarak görevlendirildi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Zeki Eker, Halil Kırbıyık

===

AVM'ler ışıl ışıl

ANTALYA'da yılbaşı hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Kentin popüler alışveriş merkezlerinde ışıklı süslemeler dikkat çekiyor. Migros, TerraCity, Özdilek, Deepo, Laura ve Shemall alışveriş merkezleri, yılbaşı süslemeleriyle çevresine ışık saçıyor. Led aydınlatmalı süslerin yanı sıra, kardan adam heykelcikleri, noel ağaçları, renkli top süslemeler ve 2013 hatıra köşeleri alışveriş merkezlerine renk kattı.

Migros AVM, bu yıl led ışıklı süslemelere ağırlık verdi. 70 bin led ışıktan oluşan süsleme dizaynı özel bir şirket tarafından yapıldı. 7 metre uzunluğunda dev noel ağacının konulduğu Migros içerisindeki 2013 hatıra köşeleri, ziyaretçilerden tam not aldı. AVM'nin dışı ise led ışıklı kardan adamlarla süslendi. Rengarenk ışıklarla donatılan kardan adam heykelcikleri, ilgi topladı. Hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenler, kardan adam heykellerinin çevresini doldurdu.

Led ışıklı süslemelerin yanı sıra, 50 bin adet renkli top süslemenin kullanıldığı Migros içerisinde, 7 metre büyüklüğündeki noel ağacının dışında, minyatür noel ağaçları merkezin çeşitli yerlerini süsledi. Migros AVM Müdürü Tahir Yılmaz, ekibiyle gece gündüz yılbaşı için çalıştıklarını söyledi. Merkezin görsel güzelliğini öne çıkarmaya özen gösterdiklerini vurgulayan Yılmaz, "Gerek dışarıyı, gerek içeriyi en güzel şekilde hazırlamak istedik" dedi.

Kentin diğer AVM'lerinde de yılbaşı süslemeleri dikkat çekici. Lara bölgesindeki TerraCity, Shemall ve Laura da yılbaşı süslemelerine ağırlık verdi. Deepo Alışveriş Merkezi'nin dış yüzeyi led ışıklarla donatıldı. İçerisine ise noel ağaçları ve kardan adam heykelleri yerleştirildi. AVM içerisindeki mağazalar da yeni yıla özgü indirim kampanyalarına hız verdi. Ünlü markalar, yıl sonu indirimlerini mağaza camlarına astıkları ilanlarla tanıttı.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Migros içinden ve dışından değişik fotolar.

===

Ayak üstü katalog çekimi

ANTALYA'nın manken fabrikası Esline Ajans, yabancı manken kadrosunu genişletiyor. Yurt dışında mankenlik yapan ve Antalya'ya yerleşme kararı alan Adeliya Marayapova da ajans kadrosuna dahil oldu. Ajansın bahçesinde yapılan fotoğraf çekimlerinin ardından tanıtım castı hazırlanan Marayapova, başarısıyla göz doldurdu. Esline Ajans kurucusu Esra Keskinol'dan tam not alan Marayapova, defilelere çıkacağı günü iple çekiyor. Güzelliğiyle olduğu kadar sempatik hareketleriyle de dikkat çeken genç manken, müzik klibi ve reklam çekimlerinde de çalışacak. Kaçak çalışan mankenlere karşı savaş açan Keskinol, kadrolu mankenleriyle Antalya podyumlarına hareket ve kalite getireceğini söyledi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Adeliya Marayapova'nın tek fotosu.

===

Barlarda satacaklardı

ANTALYA'da özellikle gece kulüpleri ve eğlence mekanlarında uyuşturucu madde satıcılığı yapan iki kişi, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı'nın operasyonuyla yakalandı. Bir ihbarı değerlendiren jandarma timleri, Diyarbakır'dan otobüslerle getirdikleri uyuşturucu maddeyi Manavgat ve Antalya Merkez'de piyasaya sürmeye hazırlanan M.N.Y. (33) ve E.G.'yi (25) takibe aldı. Önceki gün şüphelilerin Manavgat'ta kaldıkları eve operasyon yapan ekipler, satışa hazır olarak paketlenmiş 520 gram kubar tabir edilen esrar maddesi ile 1 adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca ele geçirdi. 2 şüpheli ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Jandarmanın ele geçirdiği uyuşturucu ve tabancanın fotosu

22 ARALIK CUMARTESİ SABİTLERİ

=============================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 06/13 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

BURDUR : -4/05 (KARLA KARIŞIK YAĞMURLU)

ISPARTA : -6/04 (KARLA KARIŞIK YAĞMURLU)

ALANYA : 11/12 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

KEMER : 05/12 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

AFYONKARAHİSAR : -6/05 (KAR YAĞIŞLI)

MANAVGAT : 11/13 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

KUMLUCA : 07/13 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

BUCAK : 01/05 (KARLA KARIŞIK YAĞMURLU)

EĞİRDİR : 02/07 (KARLA KARIŞIK YAĞMURLU)

SANDIKLI : -4/05 (KARLA KARIŞIK YAĞMURLU)

FETHİYE : 08/11 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 05.32 07.00 12.03 14.31 16.54 18.14

AFYONKARAHİSAR: 05.35 07.06 12.03 14.27 16.49 18.12

BURDUR : 05.35 07.04 12.04 14.31 16.53 18.15

ISPARTA : 05.34 07.03 12.03 14.29 16.52 18.14

ALANYA : 05.27 06.55 11.58 14.26 16.49 18.09

KEMER : 05.33 07.01 12.04 14.32 16.55 18.15

KUMLUCA : 05.34 07.02 12.05 14.33 16.56 18.16

FETHİYE : 05.39 07.07 12.09 14.37 16.59 18.20

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

AKINCI 5M Migros AVM içi 230 13 15

ARSLAN Uncalı 35. Cad. Defne 1 Konutları 226 27 24

BURCUM Bülent Ecevit Blv. No: 1/1 324 70 17

GÖKÇEN Sedir Mah. Vatan Blv. No: 34 345 28 64

OLGAN Güvenlik Mah. 261 Sk. No: 13/6 335 43 86

POSTACIOĞLU Cebesoy Cad. M.Postacıoğlu İş Mrk. 312 41 42

SEÇKİNER 3 Nolu Sağlık Ocağı karş. 326 79 29

YENİ VARSAK Varsak Sağlık Ocağı karşısı 417 56 14

YEŞİLBAHÇE Kırcami Mah. Sinanoğlu Cad. 17/1 322 04 06

AFYONKARAHİSAR

--------------

DERMAN Yüzbaşı Agah Cad. Diler İş Mrk. 212 53 91

HANCIOĞLU Eski SSK Hastanesi arkası 215 82 88

UZMAN Göğüs Hast. karşısı 213 05 07

ISPARTA

-------

DEVA Doğancı Mah. Yokuşbaşı Sk. No: 6 223 42 35

EZGİ Atatürk Cad. No: 14/C 218 03 77

BURDUR

------

CANTÜRK Atatürk Cad. No: 38/E 234 35 00

ALANYA

------

SAĞLIK 2 Nolu Sağlık Ocağı karşısı 513 66 67

SİPAHİOĞLU Ş.Hane Mah. Eczacılar Cad. No: 22 513 19 27

KEMER

-----

ÇAVUŞOĞLU Atatürk Blv. Selahattin Pasajı 814 31 01

MANAVGAT

--------

SEÇİL A.Pazarcı Mah. Atatürk Cad. 746 27 21

ZEYNEP Demokrasi Bulvarı No: 12/C 746 99 99

FETHİYE

-------

BALABAN Turizm Okulu karşısı 614 89 86

LOKMAN Devlet Hast. arkası 613 25 26 - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement