Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.DEMRE Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün (HEM) açtığı kurslara katılan kursiyerler, Deniz Temiz Derneği'nin (TURMEPA) düzenlediği 'Temiz Deniz' kampanyasında denizden çıkardığı atıklarla yunus heykeli yaptı.

02.12.2012 09:58

Foto: Pazar yeri, zabıta işgaliye ücreti toplarken, imza kampanyası pazarcı Necla Fidan ve Kemal Çomruk

===

Denizden çıkan atıklar heykel oldu

DEMRE Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün (HEM) açtığı kurslara katılan kursiyerler, Deniz Temiz Derneği'nin (TURMEPA) düzenlediği 'Temiz Deniz' kampanyasında denizden çıkardığı atıklarla yunus heykeli yaptı. Kursiyerler yaptıkları heykeli ise TURMEPA'ya hediye etti. Yunus heykeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle TURMEPA Yönetim Kurulu Üyesi Vera Bulgurlu'ya verildi.

Törene, Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Coşkun, Demre HEM Müdürü Haydar Yalçın, TURMEPA Yönetim Kurulu Üyesi Vera Bulgurlu, TURMEPA Demre Temsilcisi Hakan Genç, Kaş Marina Müdürü Tuncay Öztürk, HEM kursiyerleri katıldı. Törende konuşan HEM Müdürü Haydar Yalçın, 'yunus' heykelini TURMEPA'nın düzenlediği temizlik kampanyasında Demre plajlarından toplanan atıklardan yaptıklarını söyledi.

Yunus heykelinin pek çok yerde açılan sergide sergilendiğini anlatan Yalçın, "Heykelin bizdeki görevi doldu. Artık TURMEPA'ya armağan etmek istedik. Yunus heykelinin sergilenerek deniz temizliğine dikkat çekilmesini istiyoruz" dedi. TURMEPA Yönetim Kurulu Üyesi Vera Bulgurlu ise "Çok anlamlı, çok önemli bir hediye. Kaş Marinası'ndan başlayarak bu heykeli marinalarda bir süre sergileyeceğiz. Daha sonra da İstanbul'da Koç Müzesi'nde sergileyeceğiz" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Toplu foto, yunus heykeli

===

Korkuteli'nde kariyer günleri

KORKUTELİ Osman Önal Ortaokulu Rehber Öğretmeni Havva Çam tarafından yürütülen 'Kariyer Günleri Projesi'nin 2'nci seminerinde Ziraat Mühendisi İkbal Yalın tarafından verildi. Okulun toplantı salonunda verilen semineri, 8'inci sınıf öğrencileri ilgiyle takip etti.

Ziraat Mühendisi İkbal Yalın, öğrencilere meslek seçiminde bilinçli olmalarını, ilgi ve yeteneklerini bilmeden meslek seçmemelerini önerdi. 1989 yılında Korkuteli'nde şartların çok zor olduğuna değinen Yalın, günümüzde dershane ve rehber öğretmenlerin varlığının öğrencinin meslek seçimine yardımcı olduğunu ekledi.

Öğrencilere kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Yalın, ancak hedeflerine bu şekilde ulaşabileceklerini belirtti. Ziraat mühendisi olarak tabiatı ve hayvanları çok sevdiğini, bu işi yapmak isteyenlerin de ilk başta bu özelliğe sahip olması gerektiğini anlatan Yalın, öğrencilerden mesleğin zorluklarını göz önünde bulundurmalarını istedi. Ziraat mühendislerinin günümüzde hak ettiği konumda olmadığını vurgulayan Yalın, "Türkiye bir tarım ülkesi ve bu durum ileride değişecek" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Seminerden

===

Öğrenciler şehit öğretmeni andı

TUNCELİ'nin Mazgirt İlçesi Darıkent Beldesi'nde görev yaparken, PKK'lı teröristlerce 11 Eylül 1994 yılında evinde öldürülen öğretmen Metin Kaynar, mezarı başında anıldı. Darıkent Beldesi'nde 1994-1995 eğitim öğretim yılının başlamasına 1 gün kala teröristlerce şehit edilen Metin Kaynar, Korkuteli'nin Bozova Beldesi'nde toprağa verildi. Kaynar'ın ismi ise doğup büyüdüğü Bozova'da okula verildi.

Bozova Şehit Öğretmen Metin Kaynar İlköğretim Okulu öğrencileri, şehit öğretmen Metin Kaynar'ı mezarını ziyaret etti. Dualar okuyan öğrenciler, Kaynar'ı andı. Şehit Öğretmen Metin Kaynar İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Toprak, "Öğretmenimiz görevi başında teröristler tarafından katledildi. Bizler, onun bıraktığı yolda devam edecek ve bunların karşısında olacağız. Bu ruh bizlerde tükenmeyecektir" dedi.

Öğretmenliği kutsal bir meslek olduğunu belirten Toprak, "Bu ruh tükenmediği müddetçe, bizlerden de bu şehitler kervanına katılan olabilir. Bu bizim inancımıza göre kutsal bir görevdir. Allah bizlere de böyle kutsal ölümler nasip etsin. Şu anda biz çok rahat yaşıyorsak şehitlerimizin çok büyük emekleri var" dedi. Metin Kaynar'ın mezarı başında dua eden öğrenciler, daha şehit mezarlığına bakım yaptı.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Mezar ziyareti

===

Başkan Üras: Okullara tam destek

KEMER Merkez İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Üyeleri, Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras'a okula yaptığı katkılardan dolayı plaket verdi. Merkez İlköğretim Okulu Müdürü Tamer Özer, Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Başev, Başkan Üras'ı makamında ziyaret etti. Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Başev, okulda yapılan çalışmalardan sonra öğrencilerin okula daha mutlu ve isteyerek geldiğini söyledi.

GATAB ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras ise imkanlar ölçüsünde okullara ve eğitime destek olmaya devam edeceklerini kaydetti. Eğitime desteği ön planda tuttuklarını anlatan Başkan Üras, "Çocuklarımızı geleceğe güvenle hazırlamak için özellikle biz yerel yöneticilere büyük rol düşmekte. Eğitime destek vazifemiz" dedi.

Kaynakların doğru yerde kullanılması gerektiğine işaret eden Başkan Üras, "Her şeyin başı eğitim. Bunu her zaman her yerde yineliyorum. Bu nedenle eğitime destekte hizmet çıtasını yükseltmeliyiz. Kaynakların doğru kullanıp, eğitme ve geleceğimiz olan öğrencilerin donanımlı yetişmelerine yardımcı olmalıyız" diye konuştu.

KEMER, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Manavgat'ın yüzü değişiyor

MANAVGAT Belediyesi, kent merkezini Titreyengöl turizm merkezine en kısa yoldan bağlayan 1600 metrelik Herford Caddesi'ndeki çalışmalarda sona geldi. Herford Caddesi'nde kaldırım, yol, refüj, aydınlatma ve altyapı çalışmalarının büyük kısmı tamamlandı. Güllük Caddesi'nden başlayıp Titreyengöl turizm yoluna kadar her iki tarafın kaldırımları tamamlandı. Belediye ekipleri, Titreyengöl turizm yolundaki kavşağın yapım çalışmalarını sürdürüyor.

ENGELLİLERE YÖNELİK DÜZENLEME

Herford Caddesi'nin doğu kesiminde 2.5 metrelik bisiklet yolu, çiçeklik, aydınlatma direkleri ve yaya yolu olmak üzere 8 metre genişliğinde kaldırım oluşturuldu. Batı kesimindeki kaldırımın genişliği ise 3 metre olarak düzenlendi. Her iki yaya yolunda ise engelliler için takip tuğlaları yapıldı. Herford Caddesi'ndeki yaya geçitleri de engellilerin kullanabileceği şekilde yapıldı. Orta refüjün aydınlatma, yeşillendirme ve peyzaj çalışmaları da tamamlandı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, böylesine önemli bir ana arteri kente kazandıracakları için çok mutlu olduklarını söyledi. Başkan Sözen, "30 metre genişliğinde 1.6 kilometre uzunluğundaki Herford Caddesi kenti deniz kıyısına bağlayan en önemli ana caddelerden biri. Titreyengöl kavşak çalışmasının tamamlanmasının ardından açılışımızı vatandaşlarımızla birlikte yapacağız. Kentte yapılan modern düzenlemeler halk kadar ziyaretçileri de memnun ediyor" diye konuştu.

MANAVGAT, (DHA)

Foto: Caddelerde

===

SDÜ'de sivil toplum buluşması

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve yardımcıları Prof. Dr. Numan Tamer, Prof. Dr. İskender Akkurt ile Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ve SDÜ bünyesinde faaliyet gösteren akademik birimlerin yöneticileri, Isparta'daki sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Çiftçi Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda, Isparta'nın gelişmesi ve ilerlemesinde üniversite ile sivil toplum örgütlerinin dayanışma ve işbirliği içerisinde olması gerektiği vurgulandı.

Toplantıda söz alan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve akademik birim yöneticileri karşılıklı beklentileri hakkında görüşlerini bildirdi. Toplantıda konuşan Rektör İbicioğlu, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksine göre devlet üniversiteleri arasında 6'ncı sırada yer alan SDÜ'nün, TÜBİTAK üniversite- sanayi işbirliği başvurularında da birinci olmasının, işbirliğine önem verildiğinin göstergesi olduğunu belirtti.

Isparta'nın tarım, insan kaynağı, doğa, inanç ve sağlık turizmi gibi pek çok alanda ön plana çıkan değerleri bulunduğunu anlatan Prof.Dr. İbicioğlu, "Rekabet stratejilerinde, sahip olunan öz yetenekler çok önemli. Öz yetenekler, başkalarının taklit etmesi zor olan özelliklerdir. Isparta'nın öz yeteneklerinin belirlenmesi gerekiyor. Bu yetenekleri üniversitenin imkanlarıyla birleştirerek farklılaştırabiliriz" dedi.

SDÜ yönetimince, Isparta ekonomisini ve sanayi potansiyelini araştıran, şehrin sorunlarına çözüm önerileri sunan çalışmalara öncelik ve ödül desteği verildiğini vurgulayan Prof. Dr. İbicioğlu, şehrin kalkınması açısından üniversite ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğinin artırılması, bir an önce somut adımlar atılması gerektiğini kaydetti.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, ((DHA)

Foto: Toplantı fotoları

===

Isparta'da polis aşure dağıttı

ISPARTA'da pek çok sosyal sorumluluk projesine imza atan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri Muharrem ayı dolayısıyla Kaymakkapı Meydanı'nda aşure dağıttı. Aşure dağıtım programına Vali Memduh Oğuz, Emniyet Müdürü Mehmet Or ve İl Müftüsü Emin Avcı katıldı. Avcı'nın duasının ardından kazanda pişmiş ilk aşure, Vali Oğuz tarafından yaşlılara ikram etti.

Muharrem ayının barış selamet ve sevgi ayı olduğunu belirten Vali Oğuz, "Toplum Destekli Polisliğin amacı toplumda bu değerlerin yerleştirilmesi, insanlar arasında huzurun sevginin yaygınlaştırılmasıdır. Çok büyük organizasyon olmadığı halde halka bütünleşmiş bir emniyet teşkilatını görüyoruz. Halkın da onlara büyük muhabbeti var. Bu muhabbet aşureyle pekiştirilmiş" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Aşure dağıtımından foto

===

Yağmacıya 13 yıl hapis

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 2005 yılında 'birden fazla kişi ile yağma' suçunda yakalanıp bir süre ceza evinde kaldıktan sonra tahliye edilen 31 yaşındaki Hüseyin Ç., hakkında kesinleşmiş 13 yıl hapis cezası bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından arkadaşına ait evin otoparkında yakalanan Hüseyin Ç., polis merkezine götürüldü.

Yapılan üst aramasında üzerine 1 adet ruhsatsız tabanca ve 80 mermi ele geçirilen Hüseyin Ç.

işlemlerin ardında adliyeye sevk edildi. İzmir eski Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde görülen bir davadan 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Hüseyin Ç., tutuklanarak Alanya Cezaevi'ne gönderildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement