Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (7)

Foto.ALANYA'da kamp yapan Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı, Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti.

24.04.2013 18:26

Foto: Yörük göçü ve domates güreşlerinden

===

Engelli milli yüzücülere projeler tanıtıldı

ALANYA'da kamp yapan Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı, Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti. Merkezin Proje Koordinatörü Münir Altıoğlu millilere, ilçede engelliler için başlatılan 'Herkes İçin Alanya' ve 'Her Kulaç Bir Hayat' projelerini tanıttı. ABD'de düzenlenecek Dünya Cüceler Oyunları ve Kanada düzenlenecek Dünya Engelliler Yüzme Şampiyonası'na hazırlanan Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı, Alanya'da 10 günlük kampa girdi.

Çalışmalarını Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nda sürdüren milliler, Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek inceleme yaptı. Merkezin Proje Koordinatörü Münir Altıoğlu'dan ilçede engellilere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan milli sporcular ve antrenörler, 'Herkes İçin Alanya' adlı projenin tanıtım filmini izledi.

KADRODA 16 SPORCU

Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı Antrenörü Osman Çullu, 16 sporcuyla iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi. Türkiye'nin havuz yönünden en iyi şartlarını Alanya'da bulduklarını belirten Çullu, "İnşallah Amerika ve Kanada'dan madalya alarak dönmek istiyoruz. Bu ziyarette şok olduğumu belirtmek istiyorum. Engellilere yönelik hiç beklemediğim çalışmalar yapıldığını gördüm. Bu çalışmalar benim de hayalim. Buradaki projeleri memleketim Kahramanmaraş'ta da uygulatmak istiyorum" dedi.

PROJELERİ TANITTILAR

Engelsiz Yaşam Merkezi Proje Koordinatörü Münir Altıoğlu ise, "Misafirlerimize yaptığımız faaliyetleri aktardık. Aynı zamanda onların deneyimlerinden istifade etme fırsatımız oldu. 'Her Kulaç Bir Hayat Projesi'ni kendileriyle paylaştık. Bu proje kapsamında terapi ve yüzme faaliyeti gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Gerekli düzenlemelerin tamamlanmasının ardından yüzme havuzunda daha fazla engelli arkadaşımıza spor yaptırma imkanımız olacak." diye konuştu.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten fotolar

===

Düğün salonu projesi kongre merkezine dönüştü

ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Nisan ayı olağan meclis toplantısı Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü İsrafil Kurtcephe'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Kurtcephe, AÜ Konaklı Kongre Merkezi'nin yapımına sağladığı katkıdan dolayı ALTSO Meclisi'ne ve işadamlarına teşekkür etti. Meclis toplantısı sonunda AÜ Konaklı Kongre Merkezinin yapımında katkılarından dolayı ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan ile Kurtcephe karşılıklı olarak birbirlerine plaket verdi. Kurtcephe ayrıca meclis eski başkanı Mustafa Tuna ile yeni başkan Servet Sipahioğlu'na plaket verdi.

149'dan 5 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞTIK

Alanya'ya rektör olarak göreve başladığı 2008 yılından beri 81'nci kez geldiğini söyleyen Kurtcephe, "Alanya'nın gönlümde özel bir yeri var. İlk geldiğimde bir fakülte ve Meslek Yüksek Okulu inşaatı sürüyordu. Öğrenci sayısı 149'du. Burası devlet üniversitesi kurulması için bulunmaz güzellikte. Öğrenci için burada iş, barınma ve tatil sorunu yok. Alanya'da okumak için çok neden var. Şimdi öğrenci sayısı yaklaşık 5 bin kişi. Başka fakülteler açmamız gerektiğini düşündük ve ilk işimiz mühendislik fakültesini açmak oldu" dedi.

KONGRE MERKEZİNE DÖÜNÜŞTÜRDÜK

Eğitim Fakültesi yapılması için Kasım 2011 Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez ile ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan'ın kendisini ziyaret edip, proje getirdiğini söyleyen Kurtcephe, "Proje bir düğün salonu için hazırlanmış; sonradan eğitime kazandırmayı düşünmüşler. Projeyi kongre merkezine dönüştürdük. Yaklaşık 30 milyon lira yatırım yapıldı. Açılışını YÖK Başkanımız dahil tüm üniversite rektör ve yardımcılarının katılımıyla Üniversitelerarası Kurul toplantısı yaparak gerçekleştirdik. Bundan sonraki aşamada inşallah hep beraber 'Alaiye Üniversitesi' kurmanın mutluluğunu yaşarız" diye konuştu.

HEDEF 20 BİN ÖĞRENCİ

ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan ise 2011'de sadece kıyı turizminin yetmeyeceği öngörüsüyle, farklı turizm çeşitleri arayışına girerek kongre turizmi için çalışma başlattıklarını söyleyerek, "Konaklı Belediyesi ve AÜ ile ciddi çalışmalarda bulunduk. Üniversite için bu şehir tam 25 yıl mücadele etti. Hedefimiz 20 bin öğrenciye ulaşmak. Eğitime tüm bütçemizi aktarmaya çalıştık" dedi. Konuşmalarında ardından Aydoğan ve Kurtcephe karşılıklı olarak birbirlerine plaket verirken Kurtcephe ayrıca eski meclis başkanı Mustafa Tuna ile şimdili Meclis Başkanı Servet Sipahioğlu'na teşekkür plaketi verdi.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Foto: Plaket töreninden, İsrafil Kurtcephe, Kerim Aydoğan, Meclisten

===

Alanya'da 25 kiloluk pörtlek balığı yakalandı

ALANYA'DA 4 yıldır balıkçılık yapan Yüksel Turhan 300 metre derinlikte yaşayan 25 kilo ağırlığında pörtlek balığı yakaladı. Gözleri ve dili dışa doğru olduğu için 'pörtlek' olarak tabir edilen lagos cinsi 25 kilo ağırlığındaki balık Akdeniz'de yaklaşık 300 metre derinlikte yaşıyor. Amatör olarak 4 yıldır balıkçılık yapan Yüksel Tarhan dün gece Alanya açıklarında avladığı balığı bir süre av malzemeleri satılan işyeri önünde sergiledi.

Balığı, bir restorana kilosunu 30 liradan satan Tarhan av malzemeleri satışı yapılan işyerinin işletme müdürü Osman Aktitiz'le birlikte fotoğraf çektirdi. 4 yıldır amatör olarak balıkçılıkla uğraştığını söyleyen Tarhan, "Denize açıldım ve bu kocaman balığı yakaladım. Mutluluğumu paylaşmak adına Osman arkadaşımı ziyarete geldim" dedi.

ALANYA, (DHA)

Foto: Yüksel Tarhan ve Osman Aktitiz balıkla birlikte

===

Görev şehidi polis memuru toprağa verildi

ANKARA'da dün geçirdiği trafik kazası sonrası yaşamını yitiren Polis Memuru Ramazan Yıldız, memleketi Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi'ne bağlı Yakasenek Beldesi'nde toprağa verildi. Annesi Suna Yıldız, babası Ali Yıldız ve kardeşi tabuta sarılarak gözyaşı döktü ve oğullarını son yolculuğuna uğurladı. Ankara'da yapılan törenin ardından Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi'ne bağlı Yakasenek Beldesi'ne getirilen Ramazan Yıldız'ın cenazesi, belde meydanında yapılan cenaze töreninin asonrası Afyonkarahisar Müftü Vekili İsmail Yıldırım'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından belde mezarlığında defnedildi.

Törene, Yıldız'ın yakınları, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Jandarma Komutanı Albay Okcin Akşit, Çay Kaymakamı Hayati Taşdan, Sultandağı Belediye Başkanı Osman Acar, Yakasenek Belediye Başkanı Asım Altun, daire müdürleri, silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Ankara'da devriye gezen motosikletli yunus ekibinde yer alan Ramazan Yıldız'ın bulunduğu motosiklet, kontrolden çıkarak devrilmiş, ağır yaralanan Ramazan Yıldız ameliyata alınmış, ancak kurtarılamamıştı.

Bünyamin AKIN/Sultandağı, (DHA)

Foto: Polis Memuru Ramazan Yıldız

===

9. Gazipaşa Tarım Fuarı Başladı

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde bu yıl 9'ncusu düzenlenen Tarım Fuarı başladı. Tarım sektöründen 73 firmanın stant açtığı fuara CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Gazipaşa Tarım Kültür Turizm Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüsnü Doğan, Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cılız ile civar ilçelerden sivil toplum örgütleri, çok sayıda çiftçi ve vatandaş katıldı.

Fuarın açılış töreninde konuşan CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar Türkiye'nin 2.5-3 milyar dolarlık yaş sebze meyve ihracatı yaptığını söyledi. Acar, bu payda Antalya'nın payının büyük olduğunu dile getirerek, "Türkiye bu potansiyeli kat ve kat artırabilir. Ama tarım politikaları nedeniyle Türkiye üretemez hale getiriliyor. Bugün Türkiye saman ithal ediyor" dedi. Fuarların Türkiye'nin potansiyelini harekete geçirilmesine ciddi katkılar sağladığını aktaran Acar, Gazipaşa'da ki fuarın Türkiye'nin potansiyeline ciddi katkılar sağladığını kaydetti.

GAZİPAŞA'DA TARIM VAZGEÇİLMEZ

Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk ise, 12 ay tarımın yapılabildiği Gazipaşa'da tarımın vazgeçilmez olduğunu söyledi. 2014 yılında faaliyete geçecek olan Gökçeler Barajı'nın ilçenin tarım potansiyelini artıracağını dile getiren Pamuk, "Bu yıl dokuzuncusunun düzenlediğimiz tarım fuarının önemi daha da artmıştır. Kurumlar arası işbirliğinin hayata geçirilmesinde önemli bir gösterge olarak gördüğüm Gazipaşa Tarım Fuarı'nda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

GAZİPAŞA GELİŞİYOR

Belediye Başkanı Cemburak Özgenç ise şunları kaydetti: "Gazipaşa uzun yıllardan beri eğitim alanında kendini göstermiş olsa da hem turizmde hem de tarımda kendini tanıtamamış bir ilçe. Her iki parametrede de gerek Gökçeler Barajı, D-400 Karayolu'nun yapımı, Havalimanının uluslararası uçuşlara açılması ve imar planının onaylanıyor olması 2013 yılının çok iyi geçeceğini gösteriyor. Yıllardır söylenen 'Gazipaşa gelişecek' söylemini artık büyük bir rahatlıkla söyleyebiliriz." Fuarı gezen protokol üyeleri stand yetkililerinden ürünleri hakkında bilgi aldı. 27 Nisan Cumartesi gününe kadar sürecek fuarda seminerler de verilecek.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,( DHA)

Foto: Fuardan - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement