Ardahan Valisi Azizoğlu: "Ardahan'da Gümrük İdaresini Kurmamız Lazım" - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ardahan Valisi Azizoğlu: "Ardahan'da Gümrük İdaresini Kurmamız Lazım"

Ardahan Valisi Azizoğlu: "Ardahan\'da Gümrük İdaresini Kurmamız Lazım"
19.09.2012 10:00

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, kentte gümrük idaresinin kurulması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, kentte gümrük idaresinin kurulması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Vali Azizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan'ın iki sınır kapısı olmasına rağmen, gümrük idaresinin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirterek, gümrük idaresinin kurulması için çalışma başlatılacağını ifade etti.

Türkgözü Sınır Kapısı'ndan girip çıkan bir malın gümrükleme işlemlerinin yapılabilmesi için en yakın Artvin Hopa ve Erzurum olduğunu ifade eden Azizoğlu, şunları kaydetti:

"Bu bölgeye gümrük idaresini kurmamızla kapılardaki ticaret daha da hareketlenecek. Özellikle böyle bir ilin gümrük idaresinin olmaması büyük bir eksiklik olarak görüyorum. Türkgözü Sınır Kapımız açık. Aktaş Sınır Kapımız da yakında açılacak. İki kapılı bir iliz. Ama gümrük idaremiz yok. Valilik olarak bunun kurulması için ne gerekiyorsa o yapılacak."

Muhabir: Günay Nuh/ Ayşe Yıldız

Yayıncı: Muharrem Aksakallı - ARDAHAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ardahan Valisi Azizoğlu: 'Ardahan'da Gümrük İdaresini Kurmamız Lazım' - Son Dakika


Advertisement