Asker Ailelerine 'Fak-Fuk-Fon' Yardımı - Son Dakika
Yerel

Asker Ailelerine 'Fak-Fuk-Fon' Yardımı

Asker Ailelerine \'Fak-Fuk-Fon\' Yardımı

Siirt Valiliği, SYDV Fakir Fukara Fonu'ndan asker ailelerine yardım programı başlattı.

17.05.2013 13:58  Güncelleme: 14:03

Siirt Valiliği tarafından, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Fakir Fukara Fonu'ndan (Fak-Fuk-Fon) asker ailelerine yardım programı başlatıldı.

Konu ile ilgili olarak Siirt Vali vekili Mustafa Pala yaptığı açıklamada, muhtaç asker ailelerine yardım programı başlatıldığını, yardım programı kapsamında gerekli çalışmaların yapıldığını ve başvuruları almaya başladıklarını bildirdi. Vali Vekili Pala, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uygulamaya konan "Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı" Sosyal Yardım Hizmetleri Bilgi Sistemi'nde gerekli modül yazılımı çalışmaları başladı, çalışmalar Haziran 2013 tarihinde sonuçlanacak. Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı, modül yazılımı çalışmaları, Haziran 2013'te sonuçlanması öngörülmekte olup, bu tarihe kadar muhtaç asker ailelerinin mağdur olmaması için de dilekçe örneğinin kullanılması suretiyle, başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfı'na (SYDV) yapılması gerekir. Programdan yararlanması için 3294 Sayılı Kanun kapsamında Sosyal Yardıma Muhtaç aile olması, herhangi bir sosyal güvencelerinin olmaması gerekir. Modül çalışmalarının tamamlanmasının ardından, vatandaş başvuru ve bilgileri sisteme girilecektir. Kabul edilen yardımlara ilişkin ödemeler de sistem üzerinden kişilerin hesaplarına aktarılacaktır" dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Başkanlığı'na başvuru için gelecek ailelerin yanlarında, nüfus cüzdanı fotokopisi ve askerlik şubelerinden aldıkları, askerlik başlama ve bitiş tarihlerine gösteren askerlik belgelerini getirmeleri gerektiği bildirildi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Asker Ailelerine 'Fak-Fuk-Fon' Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement