Ata'nın Toprağı Yenimahalle'de - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Ata'nın Toprağı Yenimahalle'de

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Ata\'nın Toprağı Yenimahalle\'de

Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, her yıl 16-19 Mayıs tarihleri arasında geleneksel olarak düzenlenen Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu sporcularını Ankara girişinde karşıladı.

Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, her yıl 16- 19 Mayıs tarihleri arasında geleneksel olarak düzenlenen Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu sporcularını Ankara girişinde karşıladı.

Selanik'ten getirdikleri Türk Bayrağı'na sarılı toprağı Kartal'a teslim eden 70 atlet, İpsala'dan Ankara'ya 735 kilometre koşarak, 54 saatte geldi. 30 yıldır düzenlenen etkinlikle, İpsala Sınır Kapısı'ndan teslim aldıkları toprak ile Ankara Çiftlik Kavşağı'na gelen sporcular, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin bahçesinden getirdikleri toprağı Kartal'a emanet etti.

Sporcuları çiçekle karşılayan Kartal, Selanik'ten gelen toprağı teslim alarak atletlere teşekkür etti. Kartal, "Atamızın evinden gelen bu toprağı Yenimahalle'ye getirdiğiniz için çok mutluyum ve gururluyum. Sizleri Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle'de karşılamaktan onur duydum. Ayağınıza, yüreğinize sağlık" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA