Atık Yağ Yakılmasına 35 Bin TL Ceza Verilecek - Son Dakika
Yerel

Atık Yağ Yakılmasına 35 Bin TL Ceza Verilecek

Atık Yağ Yakılmasına 35 Bin TL Ceza Verilecek

Adıyaman'ın Besni İlçe Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, atık yağların sobalarda yakılmasının yasaklandığını söyledi.

21.12.2013 10:44  Güncelleme: 10:57

Adıyaman'ın Besni İlçe Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, atık yağların sobalarda yakılmasının yasaklandığını söyledi.

Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci Arslan, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

"Çevre Kanunun 20. maddesine göre halk arasında yanık yağ olarak bilinen atık yağların özel düzenekli sobalarda yakılmasıyla ortaya çıkan gazların insan sağlığına son derece zararlı olduğu ve Atık yağların bakanlıktan lisans almış bertaraf tesisleri dışında, kişiler tarafından ticari amaçlarla alınıp satılmasının ya da çeşitli sıvı yakıtlara karıştırılarak yakılmasının yasak olduğu bildirilmiştir. Taşıtlarda bir süre sonra özeliğini yitirdiği gerekçesiyle yenisiyle değiştirilen bu yağların, özel olarak ya da üzerinde düzenekler hazırlanmış sobalarla birlikte diğer yakma sistemlerinde yakıldığının ve atık yağların düşük sıcaklıkta yakılması sonucu ve bacalarda filtre olmamasından dolayı yağ damlacıklarının havada uçuştuğu, ortaya çıkan bu metal ve klorlu bileşiklerin insan sağlına son derece zararlı olduğu belirtilmiştir. Bu nedenle sorumluluğunda atık yağ bulundurup gereğini yapmayanlar, ya da atık yağların yakılması için özel soba bulunduran, ya da kalorifer sistemlerinde sabit ya da sökülüp takıla bilen değişiklik yapanlara Çevre Kanunu'nun 20. maddesine göre 35 bin TL 'ye kadar para cezası yazılacaktır." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atık Yağ Yakılmasına 35 Bin TL Ceza Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement