Avanos Kültür ve Sanat Günleri Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Avanos Kültür ve Sanat Günleri Devam Ediyor

Avanos Kültür ve Sanat Günleri Devam Ediyor

Avanos-Kızılırmak 3.Kültür ve Sanat Günleri yazar söyleşileri kapsamında "Nuri Bilge Ceylan Sinemasında Senaryo ve Oyunculuk" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

25.06.2012 14:37

Avanos- Kızılırmak 3. Kültür ve Sanat Günleri yazar söyleşileri kapsamında "Nuri Bilge Ceylan Sinemasında Senaryo ve Oyunculuk" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Avanos Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen söyleşiye "Üç Maymunlar" ve "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmlerinin senaristlerinden ve oyuncularından Dr. Ercan Kesal, Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın eşi oyuncu Ebru Ceylan, oyuncu Nazan Kesal ve "Bir Zamanlar Anadolu"da filminin başrol oyuncusu Taner Birsel katıldı.

Söyleşini,n açılış bölümünde konuşan Avanos Belediye Başkanı Dr. Mustafa Körükcü, ilçelerine gelerek Avanos halkı ile buluşan sanatçılara teşekkür etti. Körükcü: "Sinema tarihi itibarıyla diğer görsel sanat dallarına göre çok genç ve yeni bir alan. Görüntülü kayıt ve sinemaskop sitemlerinin icadı ve gelişimi göz önüne alındığında henüz yüz yılını dahi doldurmamış bir sanat fakat çok hızlı gelişen bir sanat aynı zamanda. Bu genç sanat dalında yakın zamanda Nuri Bilge Ceylan adında bir yönetmenimiz çıktı ve gerek ulusal gerekse uluslar arası alanda birçok ödül aldı. Bu bize haklı bir gururda veriyor. Dolayısıyla Nuri Bilge Ceylan ile sinema alanında ödül konusunda büyük gelişmeler kaydettik "dedi. "

Konuk sanatçı Dr. Ercan Kesal ise, "Hekim olmam dolayısıyla insanlara karşı yaklaşımım ve izlenimlerim diğer insanlardan biraz daha farklı. Hekimliği çok severek ve isteyerek yapıyorum sinema da öyle. Hekimlik beni besleyen, benim hikayelerimi zenginleştiren, beni insanlara bağlayan bir alan. Sinema ise benim sevgilim onsuz yapamam. Senaryo yazarlığı da bu insan ilişkilerinin ve diyaloglarımın bende oluşturduğu zenginliğin ve birikiminin bir çıktısı" diye konuştu.

Taner Birsel ise: "Bir oyuncu olarak ben Nuri Bilge Ceylan ile ilk kez çalıştım bu filmde. Fakat Bir Zamanlar Anadolu'da filmi benim için bir dönüm noktası oldu. Nuri Bilge Ceylan, sinemanın ne olduğunun, farklılıklarının ve imkanlarının, diğer sanat dallarından bazı noktalarda üstünlüğünün farkına varmış bir yönetmen" dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avanos Kültür ve Sanat Günleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement