Aydın'da 'Çocuk İstismarı' Sağlık ve Hukuk Boyutuyla Ele Alındı - Son Dakika
Yerel

Aydın'da 'Çocuk İstismarı' Sağlık ve Hukuk Boyutuyla Ele Alındı

Aydın\'da \'Çocuk İstismarı\' Sağlık ve Hukuk Boyutuyla Ele Alındı

Aydın Tabip Odası ve Aydın Barosu işbirliğinde “Sağlık ve Hukuk Boyutuyla Çocuk İstismarı ve Önlenmesi” konulu panel düzenledi.

12.05.2016 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Tabip Odası ve Aydın Barosu işbirliğinde "Sağlık ve Hukuk Boyutuyla Çocuk İstismarı ve Önlenmesi" konulu panel düzenledi.

Panele Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü yetkilileri, sivil toplum Kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Panelin açılışında konuşan Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, panele olan duyarlılıktan dolayı katılımcılara teşekkür ederek, "Aydın Tabip Odası olarak Baro ile birlikte düzenlediğimiz panele katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Çocuk istismarı gün geçtikçe toplumuz da büyüyen bir yaradır. Buna dur demek için yaptığımız panellerle insanları biliçlendirmeye çalışıyoruz. Bu panel burada bitmeyecek. Panelle birlikte eğitimlerimize başlayarak çocuk istismarına dur diyeceğiz. Bugün burada başlattığımız panelle Aydın'a ışık tutmaya çalışacağız. Panelimize karşı duyarlılığınızdan dolayı hepinize tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt ise, "Gün geçtikçe büyüyen çocuk istismarına elimizden geleni yapmak için buradayız. Aile olarak ilk önce bizler çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Çocuk ilk eğitimini ailesinden alır. Bu tür olayların önüne geçmek için aile içi eğitimde çok önemlidir. Çocuk Hakları Komisyonu bir çok olayın takipçisidir. Ama gördüğümüz kadarıyla ne kadar takipçisi olsak da ailelerde bu konuya takipsizlikle karşılaştığımız durumlar oldu. Bu yüzden aileler için de eğitim şart olabiliyor. Bunun içinde çalışmalarımız sürmektedir. Bizim isteğimiz artık bu korkular için değil çocuklarımız için güzel bir hayat kurma hayalleri olsun istiyoruz. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Panelde yapılan açılış konuşmaları sonrasında Prof. Dr. Nazan Moroğlu, Prof. Dr. Betül Ulukol, Prof. Dr. Selim Özkök, Ydr. Prof. Dr. Hatice Aksu, Kahraman Eroğlu ve Avukat Seda Akço Bilen çocuk istismarı konusunda sunumlarını yaptı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da 'Çocuk İstismarı' Sağlık ve Hukuk Boyutuyla Ele Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement