Ayvalık Myo'da Mezuniyet Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Ayvalık Myo'da Mezuniyet Heyecanı

Ayvalık Myo\'da Mezuniyet Heyecanı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksekokulu 2012-2013 Akademik yılı mezuniyet töreni önceki gün gerçekleşti.

26.05.2013 14:07

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksekokulu 2012-2013 Akademik yılı mezuniyet töreni önceki gün gerçekleşti.

Mimari Restorasyon bölümü öğrencilerinin eski çini ve kil onarım sergisinin açılışı ile başlayan törene Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan'ın da ilçe protokolüyle birlikte törende hazır bulunduğu gözlendi. 320 öğrencinin bulunduğu Ayvalık Meslek Yüksek Okulunda 250 öğrencinin mezuniyeti için gerçekleşen törende; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Senato üyesi Prof. Dr. Raif Kurtaran, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Doç. Dr. Mehmet Emin Akkılıç, Edremit MYO Müdürü Yrd. Doç Oğuz İlban, Ayvalık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yakup Dinç ve okul yönetiminin yanı sıra Kaymakam Nihat Nalbant, İlçe Garnizon Komutanı Albay Mehmet Canlı, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Pahlivanoğlu, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, öğretmenler ve öğrenci aileleri hazır bulundu. Törende; yüksekokul mezunları adına konuşmayı Okul Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerinden Gülcan Ergin yaptı. Öğretmenlerine teşekkür eden Ergin, Balıkesir Üniversitesi mezunu olmaktan gurur duyduğunu kaydetti.

"ÖĞRENCİLERE GÜVENİYORUZ"

Açılış konuşmasında BAÜ Ayvalık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yakup Dinç, ülkesini seven kişilikli, çağdaş, modern, teknolojiye ve sektöre uyum sağlayan, meslek sahibi, nitelikli insanlar yetiştirmeye onlara sosyal ve kültürel faaliyetler sunmaya canla-başla gayret ettiklerini belirterek, "1993 yılında 2 bölüm 80 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayan Yüksekokulumuz bugün ise; Yönetim ve Organizasyon, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri, Pazarlama ve Dış Ticaret, Mimarlık -Şehir Planlama Bölümleri olmak üzere 4 bölümde 945 öğrenci ile eğitim-öğretime davam etmektedir. Sevgili öğrenciler, bundan sonra çalışacağınız ve görev alacağınız bu güzel ülkemizin her köşesinde hangi koşullarda olursanız olun daima sorumluluk sahibi, iradeli, sabırlı, her hususta güvenilir olmanız gerektiğini asla unutmayınız. Dileğimiz Yüksekokulumuzda kazanmış olduğunuz bilgi, beceri ve deneyimleri daha da geliştirerek Ülkemize ve Milletimize yararlı olmanız ve almış olduğunuz eğitim-öğretim ile ilgili sektörlerde Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksekokulu'nun

birer fertleri olarak en yüksek düzeyde bulunanlardan olmanızı diliyorum. Bizler sizlere güveniyor ve bunu gerçekleştireceğinize inanıyoruz. Bizler ve yuvanızla olan bu beraberliği burada noktalamış bulunuyorsunuz. Artık tüm yorgunlukların, sıkıntıların ve gerilimlerin bittiğini belki haklı olarak düşünüyorsunuz.

Biliyorum zor günler geçirdiniz. Ama daha zor günler için hazır olmalısınız. Bunun için tek çıkar yol onurlu yaşamak, sevmek ve öğrenmek olmalıdır. Bu iki yıl içinde aldığınız Eğitim-Öğretimin yeterli olduğunu söylemek güçtür. Bildiğiniz gibi eğitim bir süreçtir. Mezun olduktan sonra da bu süreçten kopamazsınız, başarılı olmamanız için hiçbir neden yoktur. Bu yüzden çalışmalarınıza daha yoğun devam etmeniz gerekmektedir. Bunu yapacağınıza ve yarınlarımızın sizlerin omuzlarında çok daha iyi olacağına inanıyorum" dedi.

"BİRBİRİNİZDEN İLİŞKİLERİNİZİ KOPARMAYIN"

Balıkesir mezunlarından olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, "Bizim Balıkesir Üniversiteli olarak farklı özelliğimiz var. Balıkesir Üniversiteliler birbirini sever, arar, kollar. Sizde ilişkilerinizi koparmayın. Lobici olun. Bu Balıkesir Üniversitesi ve Ayvalık Meslek Yüksek Okulunun adının hiç unutulmamasını sağlayacaktır" dedi. Bu güzel heyecanı paylaştığını söyleyen Kaymakam Nihat Nalbant, ilçede bir öğrenci yurdu için proje çalışması yapıldığını söyledi. Gençlerin ülkemizin en büyük zenginlik kaynağı olduğunu söyleyen Kaymakam Nalbant, "Biz ne kadar kaliteli eğitim verir, gençlerimizin önünü açıp fırsat tanırsak geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerin milletler topluluğunda çok daha güzel yer alacağına inanıyorum" dedi.

Kaymakam Nalbant, 2 yıllık 4 bölümden oluşan Ayvalık Meslek Yüksek Okulunun 4 yıllık olmasını arzu ettiklerini belirtti. Nalbant, "Mahir hocamız bütün maharetiyle bu konuyu çözer diye düşünüyorum. Bu olmaz kalsın diyorsa fakülteyi de kabul ederiz" dedi. Benjamin Franklin'in 'hayatınızı seviyorsanız zamanınızı boşa harcamayınız çünkü zaman hayatın kendisidir' sözü ile konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Mahir Alkan, "Her biriniz ayrı bir kimlik ve kişilik olarak üniversitemizin gelişinde yer edindiniz. Üniversitemize değer kattınız. Başarıyla üstesinden geldiğiniz üniversite ve öğrenim hayatınız sizlere yeni kapı açabilmeniz için birer diploma ve meslek verdi. Mezuniyetinizin belgesi olan diplomalarınız bundan sonra sizler için hayat yolunda ve kaderinizde yazılı olan kapılarda kullanabileceğiniz önemli birer anahtar olacaktır. Şimdi yeni bir hayatın eşiğindesiniz. İnanç, sabır ve gayretle önünüze çıkacak engelleri aşacaksınız" dedi.

Öğrencilere meslek yaşamında başarılar dileyen ve bahtlarının açık olmasını isteyen Rektör Alkan, Üniversite öğrencisi olarak eğitim görmenin daha güvenli ve sıhhatli olduğu bir dönemin öğrencileri ve gençleri olduğunu hatırlattı.

Yüksek Okul İşletme Yönetimi Programı 1 ve 2. Öğretim birincisi Hanife Alan, ikincisi Mehmet Emin Çığal, 3.sü Kübra Eraslan'a başarı belgeleri ve ödülleri Kaymakam Nihat Nalbant tarafından Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı 1 ve 2. Öğretim birincisi Gülcan Ergin, ikincisi Aslı Bulut, üçüncüsü Sertuğ Özgen'e başarı belgeleri İlçe Garnizon Komutanı Albay Mehmet Canlı, Pazarlama Programı 1 ve 2. Öğretim birincisi Hande Nur Gül, ikincisi Muhammed Özbudak, üçüncüsü Gaye Yıldız'a başarı belgeleri Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen tarafından, Mimari Restorasyon Bölümü 1 ve 2. Öğretim ikincisi Sema Bıldırcın, üçüncüsü Gülseren Deniz Gürkan'a başarı belgeleri Cumhuriyet Başsavcısı Ali Pehlivanoğlu tarafından verildi. Mezuniyet ve başarı belgelerini Rektör ve yardımcıları ile öğretim üyelerinden alan 320 öğrenci,

Okul bahçesinde keplerini havaya attıktan sonra arkadaşları ile birlikte hatıra fotoğrafları çektirdi. Törenin ardından katılanlara pilav, ayran ve lokma ikramı yapıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık Myo'da Mezuniyet Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement