Ayvalık'ta Diyabet Semineri - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Diyabet Semineri

Ayvalık\'ta Diyabet Semineri

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle İlçe Toplum Sağlık Merkezi tarafından seminer düzenlendi.
Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'ndan gerçekleşen Diyabet Seminerinde, İlçe Toplum Sağlığı...

17.11.2013 15:09

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle İlçe Toplum Sağlık Merkezi tarafından seminer düzenlendi.

Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'ndan gerçekleşen Diyabet Seminerinde, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi hemşireleri Ayla Yıldız ve Leyla Acat şeker hastalığı ile ilgili bilgiler verdi. Ayvalık HEM'in kursiyer, öğretmen ve idarecilerinin de hazır bulunduğu yaklaşık 60 kişilik dinleyiciye yönelik gerçekleşen seminerde; toplumumuzda hızla yaygınlaşan obezite ve diyabetin dünyada 360 milyona, ülkemizde ise 17 milyona ulaştığını belirten Ayla Yıldız ve Leyla Acat, beslenme bozukluğuna dayalı olarak hızla yaygınlaşan obezitenin büyük bir sağlık sorunu olduğunu belirtti.

Diyabetin ise bir sağlık sorunu olduğunu, ancak düzenli ve kontrollü bir yaşam sürdürerek normal bir yaşam kalitesi yakalayabileceğini, özellikle diyabetin çocuklar için utanılması gereken bir hastalık olmadı ve bu yüzden de gizlemelerinin doğru olmadığı vurgulandı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Diyabet Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement