Bahşılı Ulu Cami'nin Minareleri Onarım Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Bahşılı Ulu Cami'nin Minareleri Onarım Bekliyor

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesindeki Ulu Cami'nin sıvaları dökülen minareleri onarım bekliyor.

30.01.2012 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesindeki Ulu Cami'nin sıvaları dökülen minareleri onarım bekliyor.

Alınan bilgiye göre, Doğanay Mahallesi'ndeki Ulu Cami'nin minarelerinin mozaik sıvalarının dökülmesi üzerine İlçe Müftüsü Hacı Osman Solmaz, durumu resmi yazı ile Diyanet Vakfı'na ve Bayındırlık İl Müdürlüğü'ne bildirdiğini ifade etti.

Solmaz, "Türkiye Diyanet Vakfı'na bağlı olan Ulu Cami, bizim isteğimiz üzerine bayındırlık ekiplerince incelenmiş ve çıkan rapora göre ise minaredeki mozaik sıvaların yapılması 8 bin TL gibi bir rakama çıkacağı bildirilmiştir. Minarelerin ise tehlike arz ettiğini, artık miadını doldurduğu, yeniden yapılmasının daha doğru olacağı iletildi. Ama daha bize resmi bir yazı ile cevap verilmemiştir. Sadece söyleneler bunlardır. Bir an önce ne gerekiyorsa Türkiye Diyanet Vakfı'nca yerine getirilmesi beklenmektedir" dedi.

Ulu Cami imamı İbrahim Ethem Uygun da, "Bizim getirdiğimiz ustalar masrafları çıkarttı. Minarelerin şerefeleri ve alemleri ile o civardaki bütün mozaik sıva kaplamaların tekrar yapılması için iki minareye 13 bin TL masraf çıkarıldı. 1994 yılında iki minare ile ibadete açılan camimize gereken çalışmanın yapılmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

- KIRIKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bahşılı Ulu Cami'nin Minareleri Onarım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement