Balgaz 122 Bin Konutun 117 Binine Doğalgaz Ulaştırdı - Son Dakika
Yerel

Balgaz 122 Bin Konutun 117 Binine Doğalgaz Ulaştırdı

Balgaz 122 Bin Konutun 117 Binine Doğalgaz Ulaştırdı

Balıkesir Doğalgaz Dağıtım A.Ş.(BALGAZ) İşletme Müdürü Ferhat Öztürk, Balıkesir'deki 122 bin konutun 117 binine doğalgaz ulaştırdıklarını, ancak 70 bin kullanıcının gazdan faydalandığını söyledi.

18.04.2013 15:21

Balıkesir Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (BALGAZ) İşletme Müdürü Ferhat Öztürk, Balıkesir'deki 122 bin konutun 117 binine doğalgaz ulaştırdıklarını, ancak 70 bin kullanıcının gazdan faydalandığını söyledi.

BALGAZ İşletme Müdürü Ferhat Öztürk, şirketin yatırımlarını değerlendirdi. Müdür Öztürk, "2004 yılında başladığımız doğalgaz yatırımlarına yüzde 90 şebeke yatırımlarını tamamladık. Balıkesir mahallelerinin tamamı gazladık. Gaz olmayan bazı mahallelerin belli kısımları kaldı. Şu an itibariyle Balıkesir'de 117 bin adet konutun önüne gaz arzını sağlamış bulunuyoruz. Balıkesir'de toplam 122 bin konut var, bunun 117 binine ulaşım sağlanmış durumda. Bunlardan henüz 70 bin müşterimiz gaz kullanıyor. 40 bine yakın potansiyelimiz var gaz kullanmayan, biz bu müşterilerimizin bir an önce gaz kullanmasını bekliyoruz. Hem şehrimiz için, hem de havamızın kalitesinin artması için ciddi bir potansiyelimiz var. Biz ciddi bir yatırım yaptık. Müşterilerimizin tamamının gelmesini bekliyoruz" dedi.

Balıkesirlilerden hatlarına sahip çıkmalarını isteyen İşletme Müdürü Ferhat Öztürk, "Balıkesir'de toplam 850 kilometre toplam hattımız bulunmakta, büyük bir şebekemiz var. Bizim sistemimiz uluslararası standartlarda son teknoloji kullanılarak yapılmıştır. Bütün sistemi sayısal verilerle bilgisayar ortamına da aktardık. Bilgisayardan bir sisteme tıkladığımızda o boru hangi tarihte yapılmış, kimin tarafından yapılmış her türlü bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Halkımızdan gaz açılışı sırasında verdiğimiz bilgilere harfiyen uymalarını istiyoruz. Doğalgaz kokusu duyduklarında 187 hattını aramalarını ve sokakta bir kazı gördüklerinde bize haber vermelerini istiyoruz. Can ve mal güvenliği açısından hatlarımıza sahip çıkılmış olur" şeklinde konuştu.

Isı kaybının önlenmesi konusunda tavsiyelerde bulunan Öztürk, "Isı kaybını önlemek içinse camların çift cam olmasını, izole yapılmasını, peteklerin üzerlerinin kapatılmamasını istiyoruz. Petekler atmosfere bakıyorsa, arkadan ısı kaybı olabiliyor bunu önlemek için peteğin arkasına yalıtım malzemesi konulabilir. Odayı nemlendirirseniz hissedilir sıcaklık 2 derece arttırabilirsiniz". - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balgaz 122 Bin Konutun 117 Binine Doğalgaz Ulaştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement