Balıkesir'de, 2010 yılında temeli atılan ve yaklaşık 50 milyon lira harcanan Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinin gelecek ay hizmete girmesiyle günde bin 500-2 bin hastanın yararlanması bekleniyor.
BAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıtkı Samet Ermiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010'da inşaatına başlanan hastanenin tamamlandığını ve ince işçiliklerinin sürdüğünü söyledi.
Birkaç gün içinde tıbbi cihazların, araç ve gereçlerin montajına geçileceğini belirten Ermiş, mevcut Tıp Fakültesi Hastanesinde günde ortalama 500-550 civarında olan hizmet sunulan hasta sayısının, yeni binanın hizmete girmesiyle bin 500 ila 2 bine çıkacağını anlattı.
Mevcut hastanenin, mediko-sosyal birimi olarak inşa edilen binada hizmet yürüttüğünü belirten Ermiş, şöyle devam etti:
"Burada 4 ameliyathanemiz var. Acilimiz yok, öğretim üyesi sayımız kısıtlı. Bu durum düşünülerek 2010'da 45 bin metrekare kapalı alanı bulunan 200 yataklı hastane inşaatı başladı. Yeni binamıza çok kısa bir süre içinde taşınmaya başlayacağız. Yaşadığımız birçok sorun çözülecek. Bizi burada en çok sınırlayan etken fiziksel yetersizlik. 200 yataklı yeni binamız, laboratuvarları, klinikleriyle bizi çok rahatlatacak. Ayrıca Tıp Fakültesinin 4, 5 ve 6'ncı sınıfları orada ders görecek. Konferans salonlarımız olacak, geniş dersliklerimiz yer alacak. Yeni binamızın toplam maliyeti 50 milyon lira civarında."
Onkoloji hizmeti de sunulacak
Yeni hastaneyle hizmet ve eğitim kalitesinin artacağını dile getiren Ermiş, "Yeni binamızda acilimiz ve kısa süre içinde onkoloji bölümümüz olacak. Büyük illere giden birçok hastanın tedavisini daha rahat yapacağız. Mesela göz için haftada iki gün ameliyata girebiliyoruz. Mevcut binada her gün ameliyat yapılabilecek. Bu bizim hizmet kalitemizi ve hasta sayımızı artıracak" ifadesini kullandı.
Ermiş, yeni hastane binasının Balıkesir için yeterlilik anlamında uzun soluklu olmadığına işaret ederek, "Öncelikle yeni binamız şimdiki durumumuza göre fiziksel yetersizliği ortadan kaldıracak ancak 200 yataklı bir hastanenin, Balıkesir gibi büyük bir şehre ileride yetmeyeceğini düşünüyorum. Bu alandaki soruna neşter vuracak ancak uzun vadede yeterli olmayacak" diye konuştu. - Balıkesir
Son Dakika › Yerel › Balıkesir'in Sağlık Sorununa 50 Milyon Liralık Yatırımla 'Neşter' - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?