Bandırma'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Bandırma'dan Kısa Kısa

Bandırma\'dan Kısa Kısa

Beko Basketbol Ligi'nin en değerli oyuncusu; Mejia.

22.05.2014 17:10

Banvit Spor Kulübü, oyuncuları Sammy Mejia'nın, Beko Basketbol Ligi'nde "2013-2014 sezonunun en değerli oyuncusu" seçildiğini bildirdi.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun, ligde normal sezonu antrenörler ve yöneticilerle değerlendirerek "en"leri oylamasını istediğini belirtti.

Oylar sonucu Mejia'nın, "sezonun en değerli oyuncusu" seçildiği duyurulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Seçim yapan kişilerin kendi takımlarına oy vermeleri yasaktı. TBF, seçimleri alırken kimin kime oy verdiğini açıklamamayı taahhüt etti. 'En değerli oyuncu' oylaması en çekişmeli kategorilerden biriydi. Öne çıkan adayları çok az farklar birbirinden ayırdı ve aslında birçok farklı adayın ismi geçti. Çeşitliliği şöyle anlatabiliriz; çift haneli oy alan bir oyuncu çıkmadı. Bu kıyasıya rekabeti önde tamamlayan isim ise Banvit"in EuroLeague patentli yıldız Sammy Mejia oldu. Sammy Mejia'ya 7, Esteban Batista'ya 5, Justin Carter'a 4 oy çıktı."

MHP Kadın Kolları piknik düzenledi

MHP Bandırma Kadın Kolları Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen birlik ve beraberlik pikniği, Atatürk Parkı'nda yapıldı.

Pikniğe, MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, Kadın Kolları Başkanı Zila Gürel ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Gürel, etkinlikte şöyle konuştu:

"Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları Başkanlığı olarak yönetim kurulu üyelerimizle Atatürk Parkı'nda düzenlediğimiz bir piknik organizasyonu ile buluşalım istedik ve ailelerimizin de katılımıyla bu organizasyonu gerçekleştirdik. Piknikte düzenlediğimiz birtakım sosyal aktivitelerle bir yılın yorgunluğunu atmaya çalıştık. Parti olarak yaptığımız bu organizasyonların bizi birbirimize daha çok bağlayacağını düşünüyorum. Buraya gelen partimiz Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyelerine çok teşekkür ederim."

Karlahan'dan yazar Aldoğan'a tepki

AK Parti'li Bandırma Belediye Meclisi Üyesi Göksel Karlahan, Posta gazetesi köşe yazarlarından Yazgülü Aldoğan'a, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasıyla ilgili yazısından dolayı tepki gösterdi.

Karlahan, yazılı açıklamasında, "Aldoğan, ölüm üzerinde istismar ve siyaset yapmıştır. Yazgülü Aldoğan'ın, bu yıl 25'incisi düzenlenecek 'Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali' etkinlikleri kapsamında 7 Haziran'da Belediye Nikah Salonu'ndaki söyleşisine, AK Parti ve AK Parti'li meclis üyeleri olarak katılmayarak gerekli tepkimizi ortaya koyacağız" ifadesini kullandı.

Belediye yetkililerine çağrıda bulunan Karlahan, Aldoğan'ın söyleşi programının iptal edilmesini istedi.

BAGFAŞ'ın yeni tesisine dev parçalar taşınıyor

Bandırma Gübre Fabrikaları AŞ'nin (BAGFAŞ) yeni tesisinin yapımında kullanılmak üzere İtalya'dan dev parçalar getiriliyor.

Geçen ocak ayında bir firmanın üstlendiği 15 katlı bina uzunluğundaki 200 tonluk tankın taşımasından sonraki en büyük parçalardan biri olan 27 metre boyunda, 7 metre çapında ve 52 ton ağırlığındaki dev tankın taşıması, Bandırma Çelebi Limanı'ndan BAGFAŞ'ın yeni tesisine sorunsuz yapıldı.

Taşımacılığı yapan firmanın genel müdürü Serhat Başeğmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, nakliyeyi özel araçlarla 12 kilometrelik parkurda 6 saatte tamamladıklarını bildirdi.

Filolarındaki 115 ton taşıma kapasiteli 33,5 metre uzunluğa açılabilen 8 akslı özel araçla bu işi gerçekleştirdikleri bilgisini veren Başeğmez, nakliye çalışmalarının süreceğini kaydetti.

Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı yeni okul yaptırıyor

Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı (KEV), Bahçeşehir Kolejine kiralanan Paşakonak Mahallesi'ndeki binalarının bahçesinde yeni okul yapımına başladı.

KEV Başkanı Hayri Eke ve Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Demiralay, 3 1 Mayıs 2015'te tamamlanması planlanan inşaat hakkında gazetecilere şu bilgileri verdi:

"Binamız, 5 milyon 200 bin liraya ihale edildi. Binanın, yaklaşık 6 milyon lirayı bulmasını beklediğimiz maliyetini, vakfımızın öz kaynaklarından sağlayacağız. Binamızın kampüs alanı içinde bir kapalı yüzme havuzu ve gol sahası da düşünüyoruz. Yeni okulumuz bodrum dahil 4 katlı olacak. İnşaat alanımız 8 bin 129 metrekare, taban alanı ise 2 bin 20 metrekareden oluşuyor. 37 derslikli binayı, anahtar teslimi ihale ettik. Yeni binanın tamamlanmasının ardından Bahçeşehir Koleji, bu binaya taşınacak."

Vatandaşlara "orman yangını" uyarısı

Bandırma Orman İşletme Müdürü Şükrü Açıcı, muhtemel orman yangınlarına karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

Açıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki orman yangınlarının genelde atılan sigara izmaritleri, tarım ve ot biçme makineleri, anız yakma, elektrik hatları ve piknikçilerin tamamen söndürmeden bıraktıkları ateşlerden kaynaklandığını bildirdi.

Bölgede kasıtlı olarak yakılan orman arazisi bulunmadığına değinen Açıcı, şunları kaydetti:

"Şu anda orman yangınları açısından çok hassas bir döneme girdik. Ekim ayı sonuna dek sürecek bu dönemde vatandaşlarımız, başta sigara izmaritlerini ormana atmamak olmak üzere çok dikkatli davranmalıdır. Teşkilatımıza ait 5 gözetleme kulesi bulunmaktadır ancak bu kulelerde görevli arkadaşlarımız, yangının başladığını doğal olarak geç gördüklerinden, vatandaşlarımız, herhangi bir orman yangınını gördükleri takdirde hemen, ücretsiz olan Alo 177 Orman Yangın İhbar Hattımıza bildirmelidir. Bu hattımızın çok verimli kullanılmasını önemsiyoruz. Çünkü aldığımız bir ihbarın ardından yangına müdahale için iki dakika içinde hareket ediyoruz. 3'ü tanker, 7'si arazöz, 4'ü ilk müdahale aracı olmak üzere 14 yangına müdahale aracımız ve bir dozerimiz bulunuyor." - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bandırma'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement