Başkale'de BDP'nin 2. Olağan Kongresi - Son Dakika
Yerel

Başkale'de BDP'nin 2. Olağan Kongresi

Van'ın Başkale ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) 2.Olağan Kongresi yapıldı.

22.01.2012 16:22

Van'ın Başkale ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) 2. Olağan Kongresi yapıldı. Tek liste ile gidilen kongrede Selahattin Bozkurt ilçe başkanlığına seçildi.

Başkale Belediye kültür salonunda

yapılan kongreye, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Başkale Belediye Başkanı Hecer Sarıhan, BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş, eski Belediye Başkanı İhsan Güler, BDP Kadın Meclisi üyeleri, BDP il, ilçe yöneticileri, eski İlçe Başkanı Derviş Polat delegeler ve partililer katıldı.

Demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan kongrede, Divan Başkanlığına eski Belediye Başkanı İhsan Güler, BDP il Encümeni Senar Etler ve İlçe Belediye Meclisi üyesi Şengül Polat seçildi. Divanın seçilmesinden sonra konuşan İlçe BDP Saymanı Salih Tayfun faaliyet raporunu sundu.

Belediye Başkanı Sarihan ise konuşmasında, kongrenin Başkale halkına hayırlı olmasını ve yeniden görevi devir alan arkadaşların iyi bir çalışma sistemi ile halka hizmet etmelerini diledi. BDP Van İl Başkanı Caniş ile BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in konuşmalarının ardından tek liste ile gidilen kongrede, Başkale BDP İlçe Başkanlığı'na Selahattin Bozkurt, eş başkanlığına İse Canan Güler seçildi. Yönetime ise Mevlüt Alagöz, Hikmet Özbeğ. Hıdır Şahin, Yılmaz Bozkurt, Nemci Fırat, İbrahim Yağızer, Azize

Bozkurt, Nedim Öztürk asıl üye seçilirken Yusuf Çivi, Muğdat Demirhan, Senar Duman, Nusret Koç ve Kübra Tekin yedek üye seçildi. Kongrenin bitmesinden sonra Milletvekili Özdal Üçer, Belediye Başkanı Hecer Sarihan, Van İl Başkanı Cüneyt Caniş BDP parti binasına geçtiler - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkale'de BDP'nin 2. Olağan Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement