Başkan Uçar'dan Tepki - Son Dakika
Yerel

Başkan Uçar'dan Tepki

Başkan Uçar\'dan Tepki

Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın, halka danışılmadan alınan bir karar olduğunu belirten Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesi Belediye Başkanı A...

22.10.2012 14:42

Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın, halka danışılmadan alınan bir karar olduğunu belirten Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesi Belediye Başkanı A.Kadir Uçar; Side'nin, Antalya'nın Gündoğmuş, İbradı ve Akseki ilçelerinin toplam nüfusundan fazla nüfusa sahip olduğunu, turizm sezonu süresince Side'de 80 bin insanın yaşadığını ve belediye bütçesinin 40 milyon lira ile Türkiye'de 500 ilçe belediyesinden yüksek olduğunu söyledi.

Side Gönüllüleri Platformu tarafından Apollon Tapınağı'nda düzenlenen ve CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök ile Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk'ün de destek verdiği 'Side'nin Mahalle Olmasına Hayır' mitinginde konuşan Side Belde Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, Büyükşehir Yasa Tasarı'nın turizmi karartan yasa olduğunu savunarak, geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Uçar, "Türkiye'nin en gözde otellerinin 10 ay dolu olduğu ve burada da yaklaşık 40 bin insanın yaşadığı ve bu toplamda 80 bin insana 10 ay boyunca hizmet eden bir belediyenin kapatılmasından bahsediyoruz. Side Türkiye'deki şu an 500 tane ilçe belediyesinden ekonomik olarak daha güçlü. Kış nüfusu olan 11 bin 500 sayısıyla da 500 tane ilçeyi geçiyor.

Antalya Milletvekilleri Side'yi büyütecekleri sözünü verdiler ama geldiğimiz nokta, bize biçilen değer maalesef buysa Antalya Milletvekilleri bunun cevabını buradaki insanlara vermek zorunda. Bu yasanın Side'ye ne fayda getireceğini anlatmak zorunda.

Başbakanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak siyasete başladı ve şimdi Başbakanımız. Buradaki haykırışımızı muhakkak değerlendirecektir" dedi.

Antalya'da ön plana çıkan iki belde belediyesi olduğunu kaydeden Başkan Uçar, "Bir tanesi Side, diğeri ise Belek. Bunlar yalnız bu bölgenin değil, Türkiye'nin turizmi için, dünyanın turizmi için çok önemli beldeler" diye konuştu. Başkan Uçar, Antalya bölgesinde bu iki beldenin ilçe pozisyonuna yükseltilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Uçar'dan Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement