Belediyeden Kiracılarına Kötü Haber! - Son Dakika
Yerel

Belediyeden Kiracılarına Kötü Haber!

Belediyeden Kiracılarına Kötü Haber!

Şanlıurfa Belediyesi Plan Ve Bütçe Komisyonu bazı işyeri ve otopark gibi yerlerde kira artışı yapılmasına karar verdi.

08.12.2013 13:36

Şanlıurfa Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı İbrahim İletmiş başkanlığında yapıldı. Belediye meclis toplantı salonunda yapılan toplantıda belediyenin 2014 yılı bütçesine ait gelir tarifeleri okunmaya devam etti. Şanlıurfa Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nun 2014 yılı gelir, gider bütçesi, performans programı ve gelir tarifeleri üzerindeki çalışmalar ve aldığı kararların okunduğu toplantıda, belediye kendisine ait halı saha, otopark, bazı dükkanlar, şıra halindeki dükkanlar, kuru gıda bakkalları ile Şehitlik Çamlık ve Yenişehir Çamlık gibi çay bahçelerinin kiralarına yüzde 10 ile yüzde 6 arası zam yapma kararı aldı.

BELEDİYE PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNUN ALDIĞI KARARLAR
Plan ve bütçe komisyonun aldığı kararlarda, "2013 mali yılı başı itibariyle bakanlıktan onaylı memur personel kadrosu 607 olup, aynen muhafazası düşünmüş ve memurlara hükümetçe verilecek zamlar kale alınarak bütçeye yeterli ödenek konulmuştur. Ayrıca 2013 mali yılı işçi kadrosu sayısı 903, geçici işçi sayısı da 36, sözleşmeli personelin sayısı 3 olmak üzere toplam işçi personel sayısı 942'dir. 2014 mali yılında bu sayıların aynen muhafazası düşünülmüştür. Bütçeye yeterli ödenek konulmuştur. 2014 mali yılında belediye başkan ödeneği, belediye başkan vekili ödeneği, encümen üyeleri huzur hakkı, belediye meclis üyeleri huzur hakkı, 5393 sayılı belediye kanununda belirtilen miktarlarda hesaplama yapılmış ve bütçeye yeterli ödenek konmuştur" ifadelerine yer verildi.

SOSYAL YARDIMLAR
Belediye plan ve bütçe komisyonunun belediyenin 2014 yılında yapacağı sosyal yardımların da okunduğu toplantıda,"Aceze yardımı, asker ailelerine yardım, eğitim yardımı, fakir sünneti, sosyal yardımlar, iftar çadırında verilecek yemek ve her türlü gideri, derneklere yardım, engellilere yardım, Ramazan ayı içinde ekmek dağıtımı, amatör kulüplere ve sporculara yardım düşünülerek bütçeye yeterli ödenek konmuştur. 2014 yılında ne kadar kişiye ne kadar yardım yapılacağı encümenin takdirine bırakılmıştır" denildi.

HATA DÜZELTİLDİ
Belediyenin dünkü toplantısında Şanlıurfa Belediyesi'nin mülkiyetinde olan işyerleri, halı saha ve çay bahçesi gibi yerlerin kira ücretlerinde yüzde 10 ile yüzde 6 arasında bir artışa gidilmesi kararlaştırıldı. Plan ve bütçe komisyonunun dükkanların bulunduğu konum ve yaptıkları iş hacmi göz önünde bulundurularak yapılması planlanan kira artışlarına karar verdikleri belirtildi. Eski hal pazarında bulunan dükkanların kiralarının artışıyla ilgili söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Altun, bu dükkanların 15 gün sonra yıkılacağını ve konunun tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Toplantıda ayrıca şıra halinde bulunan bazı kuru gıda bakkalların kiralarında sehven yapılan yüzde 20'lik kira artışı da düzeltilerek yüzde 10'na indirildi. Belediye meclisi pazartesi günü mali programı görüşmeye devam edecek.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Belediyeden Kiracılarına Kötü Haber! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement