Berkin Elvan'ın Ölümü - Son Dakika
Yerel

Berkin Elvan'ın Ölümü

Berkin Elvan\'ın Ölümü

Zonguldak'ta arasında öğrencilerin de bulunduğu bir grup protesto eylemi yaptı.

11.03.2014 20:05

Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında yaralanan Berkin Elvan'ın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi, arasında öğrencilerin de bulunduğu yaklaşık 500 kişi tarafından Zonguldak'ta protesto edildi.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Merkez Kampüsü'nde toplanan yaklaşık 100 öğrenci, ellerindeki pankartlarla slogan atarak kent merkezindeki Madenci Anıtı'na kadar yürüdü.

Anıt önünde sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği grup, Gazipaşa Caddesi'nde bulunan AK Parti seçim irtibat bürosu önünde durarak slogan attı. Burada, duran ve slogan atan grubun, kendi arasında tartışması sonucu arbede yaşandı. Tartışan kişilere gruptakiler müdahale etti.

Daha sonar Valilik önünde toplanan grup adına açıklama yapan Zonguldak Demokrasi Platformu sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, Berkin Elvan'ın ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirdi.

"Bazı insanlar vardır bir asır yaşasalar da artlarında kendilerini anacak hiçbir şey bırakmadan hayata veda eder. Ama bazıları vardır ki yaşadıkları kısa süre sonrasında aramızdan ayrılırken bile hepimize önemli dersler verir" diyen Kaymakçı, "Bugün aramızdan ayrılan Berkin Elvan, 269 gün boyunca hepimize, 'Sadece benim uyanmam yetmez. Bu ülkedeki adaletsizlikten hukuksuzluktan beslenen faşizan sisteme karşı halkın, uyanması gerekir' mesajını vermiştir" ifadesini kullandı.

Ellerine ekmek ve Berkin Elvan'ın fotoğrafları bulunan grup, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

Ereğli

Ereğli ilçesinde de BEÜ  Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri, Devrim Bulvarı'nda bulunan İş Bankası önünde toplanarak Berkin Elvan için eylem yapan bazı kişilere destek verdi. Kalabalık sonra Berkin Elvan'ın posterleri eşliğinde sloganlar atarak Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.

Ereğli Ülkü Ocakları Başkanı Sertan Kuzu ve beraberindeki grup da Atatürk Anıtı önüne gelerek Berkin Elvan'ın ölümüne tepki gösterdi.

Kuzu, burada yaptığı açıklamada, olayı kınadıklarını belirterek "Biz ülkücüyüz ve bu olayı kınıyoruz. Tepkimizi birlikte gösterelim. Buraya Fatiha okumaya geldik" dedi.

Duanın ve atılan çeşitli sloganların ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Berkin Elvan'ın Ölümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement