Bilecik'te, "İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu" Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te, "İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu" Toplantısı

Bilecik\'te, "İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu" Toplantısı

Bilecik'te, Milli Eğitim Bakanlığı İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliğinin 24. Maddesi gereği düzenlenen 'İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu' toplantısı yapıldı.

29.06.2013 14:59

Bilecik'te, Milli Eğitim Bakanlığı İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliğinin 24. Maddesi gereği düzenlenen "İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu" toplantısı yapıldı.

Bilim, Sanat Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, yeterli katılım sağlanarak oy çokluğuyla komisyon oluşturulduğunu aktaran Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, "Komisyon genel olarak, eğitim ve öğretim hizmetlerinin il düzeyinde sürdürülebilmesini ve karşılaşılan sorunlar hakkında milli eğitimin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda çözüm önerileri hazırlar. Eğitim ve öğretim hizmetlerinin toplumsal ihtiyaçlara cevap vermek üzere geliştirilmesine esas olacak ilkelerin belirlenmesinde önerilerde bulunur" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ise 2012-2013 eğitim, öğretim yılının genel değerlendirmesini içeren detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Bilecik ili genelinde bulunan toplam okul, derslik, öğrenci ve öğretmen sayılarını içeren istatistiki bilgileri aktaran Şişman, örgün eğitim kapsamında Bilecik ilinde 168 okul, 36 bin 448 öğrenci, bin 633 aktif olarak kullanılan derslik ve 2 bin 176 öğretmen bulunduğunu kaydetti.

İl genelinde mevcut imkanlar doğrultusunda eğitim ve öğretim hizmetlerini en iyi şekilde yürütme gayretinde olduklarını vurgulayan Şişman, şöyle devam etti:

"İlimizde 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamında 2011-2012 eğitim, öğretim yılında ilköğretim okulu sayımız 2012 yılında 70 iken, 2012-2013 eğitim, öğretim yılında ilkokul 63, ortaokul sayımız ise 50 olmuştur. 2 adet bağımsız İmam Hatip Ortaokulu, 4 İmam Hatip Lisesi bünyesinde olmak üzere toplam 6 İmam Hatip Ortaokulumuz bulunmaktadır. Toplam 13 okulda 15 öğretmen, 281 öğrenci ile birleştirilmiş sınıflı eğitim-öğretim yapılmaktadır. Toplam 6 ilköğretim kurumunda 3 bin 566 öğrenci ile ikili eğitim-öğretim yapılmaktadır. Bilecik ili okuma-yazma oranı ise 97,2 ile Türkiye ortalamasının üzerinde seyretmektedir."

Katılımcıların 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ortaya çıkan şikayet, istek ve önerilerinin görüşüldüğü toplantı, basına kapalı olarak devam etti. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'te, 'İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement