Blackseafor Gemileri Trabzon'da - Son Dakika
Yerel

Blackseafor Gemileri Trabzon'da

Blackseafor Gemileri Trabzon\'da

(BLACKSEAFOR) gemi komutanları, Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı ziyaret etti.

14.08.2012 12:40

Karadeniz Deniz İş Birliği Görev Grubu

(BLACKSEAFOR) gemi komutanları, Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı ziyaret etti.

Blackseafor Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Ahmet Hakan Güneş, beraberinde Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Rusya Federasyonu ve Ukrayna savaş gemisi komutanlarıyla Vali Kızılcık'ı makamında ziyaret ederek, faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Karadeniz'in bir dostluk denizi olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, oluşturulan birliğin dünya barışına katkı sağlayacağını belirterek,

"Karadeniz'in bir dostluk denizi olduğunu yaptığınız ortak çalışma ile gösteriyorsunuz, dünyaya kardeşlik mesajı veriyorsunuz. Bu duygu ve düşüncelerle ilimize hoşgeldiniz diyorum. Kalacağınız süre zarfında da ümit ederim hem sizler hem de vatandaşlarımız memnun kalır" dedi.

Blackseafor Komutanı Güneş ise Trabzon halkının gemileri ziyaret etme konusunda her yıl yoğun ilgi gösterdiğine işaret ederek, "Karadeniz'in incisi Trabzon'a ziyaret gerçekleştirmekten dolayı son derece memnunuz. İşbirliği görev kuvveti, Karadeniz'de dostluğu, kardeşliği ve birlikte çalışmayı arttırmak için çaba sarf ediyor. Bu sene de amaçlar doğrultusunda birlikte çalışmayı devam ediyoruz. Edindiğimiz tecrübe ile Trabzon'da büyük ilgi göreceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

Güneş, Türkiye'nin TCG Heybeliada korveti ile katıldığı faaliyette, Bulgaristan'ın BGS Shkval mayın gemisi, Romanya'nın ROS Macellariu korveti, Rusya Federasyonu'nun RFS Novocherkassk tank çıkarma gemisi, Ukrayna'nın ise UPS Slavutych komuta kontrol gemisiyle yer aldığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, ziyaret anısına Blakseafor Komutanı Güneş ile beraberindeki komutanlara telkariden yapılmış fincan takımı hediye etti.

Güneş ise Vali Kızılcık'a Blacksefor plaketi sundu, daha sonra beraberindeki komutanlar ile Trabzon Belediyesi ile Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret etti.

17 Ağustos Cuma gününe kadar Trabzon Limanı'nda kalacak gemiler, 16.00 ile 18.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açılacak.

Muhabir: Burak Altunöz

Yayıncı: Murat Kaban - TRABZON

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Blackseafor Gemileri Trabzon'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement