Bozüyük'te Gaziler Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te Gaziler Günü Kutlandı

Bozüyük\'te Gaziler Günü Kutlandı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir program düzenlendi.

19.09.2013 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir program düzenlendi.

Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıta çelenk konulması ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Programda, Türk Silahlı Kuvvetler adına günün anlam ve önemini belirten konuşma Teğmen Ekrem Kılıçarslan tarafından yapıldı. Teğmen Kılıçarslan konuşmasında gazilerin önemine değindi. Kılıçarslan, "Kahraman gazilerimiz yazdığınız cesaret destanları ile Türk ulusunun hafızasına kazanan adlarınız zamanın unutkanlığına uğramaksızın sonsuza kadar yaşayacak. Kahramanlıklarınız tüm olumsuzluklara rağmen bizlere güç vermeye devam edecektir" dedi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin seslendirilmesinin ardından gaziler adına Gazi Mehmet Ağaç tarafından bir konuşma yapıldı. Mehmet Ağaç konuşmasında, "Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin yanı sıra, Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varoluş mücadelesinde ve iç güvenlik harekatı sonucunda kazanılan gazilerimizi onurlandırdığımız gündür. Bizi bu mutlu günle onurlandıran herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Bugünde bizlerle beraber olarak mutluluğumuzu paylaşan sizlere tüm gaziler adına teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet meydanındaki program sona ererken Belediye Başkanlığı tarafından gaziler ile birlikte şehit ailelerine yemek verildi.

Programa Kaymakam Köksal Şakalar, Cumhuriyet Başsavcısı Togay Akdemir, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Koç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Müftü Vekili Abdülvahap Teker, Sağlık Grup Başkanı İbrahim Eskitütüncü, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Yürükcü, İsmail Sağıroğlu, Gençağa Seraslan, MHP İlçe Başkanı Murat Köftecioğlu, İl Genel Meclis Üyesi İ. Zeki Uyanık, daire müdürleri, okul müdürleri, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te Gaziler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement