Burhaniye Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Burhaniye Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Burhaniye Belediyesinde çalışan işçileri ilgilendiren toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı.

06.03.2014 09:12  Güncelleme: 09:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burhaniye Belediyesinde çalışan işçileri ilgilendiren toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ile Genel İş Sendikası Genel Başkanı Kani Beko, törende yaptığı konuşmada, belediyelerde çalışan işçilerin, insanların doğumundan ölümüne kadar her döneminde yer aldığını söyledi.

Türkiye'de 10 milyon işsiz bulunduğunu savunan Beko, şöyle konuştu:

"AKP hükümeti, Kamu Yönetimi Temel Kanununu çıkardıktan sonra ülkenin birçok devlet işletmesi ve belediye, özelleştirmek zorunda kaldı. İnanıyorum ki bu yasa çıkmamış olsaydı Burhaniye Belediyesinde çalışan işçi arkadaşlarımızın tamamı kadrolu olacaktı. Bugün istese bile başta Burhaniye Belediye Başkanımız ve Türkiye'deki tüm belediye başkanlarımız, işçi arkadaşlarımızı belediyede kadrolu olarak çalıştıramaz, mümkün değil. Neden değil? Çünkü norm kadro yasası olduğu müddetçe kadrolara bu işçi arkadaşlarımızı kadrolara almak gerçekten zor. Bunun kavgasını, mücadelesini veriyoruz. Bu da yetmedi. Bu yasa çıkarıldığı günden bu yana üzülerek söylüyorum 3 milyona yakın işçimiz taşeronda çalışıyor. Taşeronda çalışan işçilerin sendikası yok, iş güvencesi de yok. İşçi sağlığı ve iş güvenliği olarak alınmış hiçbir önlem yok. O arkadaşlarımız devlet işletmelerinde ve belediyelerde çalıştığı günden bu yana 11 bine yakın arkadaşımızı, kardeşimizi, o güzel insanları iş kazalarında kaybettik. İş kazalarında ölümlerde Avrupa birincisi, dünya üçüncüsü olduk."

Burhaniye Belediyesi işçilerine, aldıkları her kuruşun helal olmasını dileyen Beko, Belediye Başkanı Fikret Akova'yı, işçilere verdiği önemden dolayı kutladı.

Daha sonra Burhaniye Belediyesinde çalışan 15 işçiye ilk yıl yüzde 38, ikinci yıl ise yüzde 16 zammı öngören toplu sözleşme, Beko ve Akova tarafından imzalandı. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Burhaniye Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement