Bursa'nın Değerleri Filmlerle Dünyaya Tanıtılacak - Son Dakika
Yerel

Bursa'nın Değerleri Filmlerle Dünyaya Tanıtılacak

Bursa Müftülüğü, Osmangazi, Orhangazi, Yıldırım Bayezid, 1.Murat Hüdavendigar, Somuncu Baba, Emir Sultan, Üftade Hazretleri ve Aziz Mahmud Hüdayi gibi devlet adamı ve "maneviyat büyükleri" ile Ulucami ve Yeşil Camii ve benzeri tarihi-dini mekanların kısa ve uzun metrajlı filmlerini çekecek.

10.01.2012 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Müftülüğü, Osmangazi, Orhangazi, Yıldırım Bayezid, 1. Murat Hüdavendigar, Somuncu Baba, Emir Sultan, Üftade Hazretleri ve Aziz Mahmud Hüdayi gibi devlet adamı ve "maneviyat büyükleri" ile Ulucami ve Yeşil Camii ve benzeri tarihi-dini mekanların kısa ve uzun metrajlı filmlerini çekecek.

İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Sümbüllü Bahçe Konağı'nda düzenlediği basın toplantısında, doğal güzellikleri yanında kestane şekeri, şeftalisi, bıçağı ve havlusuyla da tüm dünyada tanınan Bursa'nın, manevi değerleriyle de tanınmayı hak edecek bir zenginliğe sahip olduğunu söyledi.

Ay, Osmangazi, Orhangazi, Yıldırım Bayezid, 1. Murat Hüdavendigar gibi devlet adamları, Somuncu Baba, Emir Sultan, Üftade Hazretleri ve Aziz Mahmud Hüdayi gibi maneviyat büyüklerinin hayatlarını ele alarak tüm dünyaya tanıtacak çalışmalar yapacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu tarihi ve dini şahsiyetler ile Ulucami ve Yeşil Camii gibi mekanlarla ilgili özgün senaryolar kaleme alınarak bu senaryoları farklı dünya dillerine çevirmeyi düşünüyoruz. Yerli ve yabancı dillerde hazırlanan bu tanıtımın çalışmalarının kitapçık ve broşürler haline dönüştürülmesini de hedefliyoruz. Müftülüğümüz personeli olup medya alanında çalışmaları bulunan arkadaşlarımızdan bir ekip oluşturarak ve gerekli teknik donanımı sağlayarak, sözü edilen değerlerle ilgili kısa ve uzun metrajlı filmler çekmeyi planlıyoruz. Çekilen filmlerin yerli ve yabancı dillerle seslendirilerek dünya kamuoyuyla paylaşımını, gerek internet gerekse TV kanalları vasıtasıyla sağlamayı hedefliyoruz."

- "Ailemiz Her Şeyimiz" projesi -

Müftülük olarak aile içi iletişim problemlerine çözüm bulma amacıyla

"Ailemiz Her Şeyimiz" adlı proje geliştirdiklerini anımsatan Ay, "Aile içi iletişim konularında vaaz ve hutbelerle toplum nezdinde, özellikle erkekler arasında konunun önemini vurgulamaya ve gündemde tutmaya çalışacağız. Ayrıca Kur'an-ı Kerim kurslarında eğitim öğretim gören gündüzlü öğrencilere, farklı konularda bilgiler verecek uzmanlar aracılığıyla aile içi sevgi ve saygı ortamının oluşmasına katkıda bulunacak çalışmaların gerçekleştirilmesini sağlayacağız" dedi.

Küçük kitapçıklar, broşürler, afiş ve grafik çalışmalarıyla halkın bilgilendirileceğini vurgulayan Ay, cami cemaati içinde saygın bir kadın ve anne ile saygın bir erkek ve baba kimliği kazandırılmasına katkıda bulunmaya çalışacaklarını dile getirdi.

Prof. Dr. Ay, hayatta bulunan ve Bursa'da yaşayan emekli müftü, vaiz, Kur'an-ı Kerim kursu hocası, İmam Hatip ve müezzinleriyle iletişime geçeceklerini belirterek, "İletişim kurduğumuz bu kişilerle hak ettikleri değeri vermeyi, zaman zaman kendileriyle bir araya gelmeyi hedefliyoruz. Bakıma ve yardıma muhtaç durumda olanlarla ilgilenerek, onlara aidiyet duygusu yaşayacakları faaliyetlerde bulunmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Müftülüğün internet sitesinin, iletişim ve eğitim öğretim ortamı haline kavuşturulması, vaaz ve hutbelerin internet üzerinden kamuoyuyla paylaşılması konularında çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Ay, Ulu Cami'de engellilerin tekerlekli arabalarıyla gelip ibadetlerini yapabilmeleri için batı kapısında uygun bir yolun yapılacağını söyledi.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'nın Değerleri Filmlerle Dünyaya Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement