Bütünşehir Yasası Uzak İlçelere Yaradı - Son Dakika
Yerel

Bütünşehir Yasası Uzak İlçelere Yaradı

Bütünşehir Yasası Uzak İlçelere Yaradı

Yeni Bütünşehir yasası sonrası hizmet alanına 9 ilçe daha eklenen İzmir Büyükşehir Belediyesi, köy ve üretim yolları konusunda Kiraz'ı pilot bölge ilan ederek çalışma başlattı.

11.07.2013 23:14

Yeni Bütünşehir yasası sonrası hizmet alanına 9 ilçe daha eklenen İzmir Büyükşehir Belediyesi, köy ve üretim yolları konusunda Kiraz'ı pilot bölge ilan ederek çalışma başlattı. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İzbeton ekipleri Kiraz'ın birçok köyüne bağlantı sağlayan 9 kilometrelik Suludere Ova yolunu yenilemek üzere kolları sıvadı.

Köylerin Kiraz ilçe merkezine bağlantısını sağlayan Suludere Ova Mahallesi'nden geçen yolda çalışma başlatan İzbeton ekipleri asfalt kaplaması öncesi altyapı çalışması yaparak Torbalı'dan getirilen dolgu malzemesini serdi. Suludere, Haliller, Umurcalı, Çayağzı, Çömlekçi, Karaburç, Şemsiler köylerinin üretim yolu olarak kullanılan yolda toz ve çamur sorunu ortadan kaldırılacak. İzbeton'un Kiraz'ın köyleri için bir ekip daha görevlendireceği belirtilirken, Suludere Ova Mahallesi'ndeki çalışmaların tamamlanmasının ardından sırayla tüm köy ve üretim yolları elden geçirilecek.

Suludere Ova Mahallesi'ne gelerek İzbeton'un çalışmalarını yerinde inceleyen Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, "Bu yolumuz ipek yolu diyebileceğimiz tarihi bir yol. Birçok köyün arazisi bu ovada olduğundan üreticilerin Kiraz'la ve İzmir'le tüm bağlantısı bu yoldan sağlanıyor. Daha önce kesme taş döşeli olan yolumuz zaman içerisinde bozuldu. Yolun işlek olması nedeniyle oluşan toz çevredeki arazileri ve ürünleri çok olumsuz etkiliyordu. Birçok ürünün kalitesi toz yüzünden düşüyordu.

Kışın da zaman zaman çamur sorunu yaşanıyordu. Büyükşehir Belediyemizin, ilçemizi pilot bölge ilan etmesinin ardından çalışmalar başladı. Üreticilerimiz açısından çok sevindirici bir gelişme. Diğer köylerimizin içi rahat olsun Büyükşehir Belediyemiz tüm ilçelere bu hizmeti götürmek üzere planlarını yapıyor. Üreticilerimiz ve halkımız adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyoruz" dedi.

Suludere köyü muhtarı Muammer Derebaşı ise üreticinin can damarı olan bu yolun yenilenmesinin diğer köy yolları için de umut verici olduğunu belirtti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bütünşehir Yasası Uzak İlçelere Yaradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement