Büyük Marketlere Rağmen Bakkal Sayısı Artıyor - Son Dakika
Yerel

Büyük Marketlere Rağmen Bakkal Sayısı Artıyor

Büyük Marketlere Rağmen Bakkal Sayısı Artıyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova Mahallesi'nde, büyük marketlere rağmen bakkal sayısında artış dikkati çekiyor.

07.05.2014 17:14

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova Mahallesi'nde, büyük marketlere rağmen bakkal sayısında artış dikkati çekiyor.

Son yıllarda peşpeşe açılan marketler yüzünden belde bakkallarından bazıları kapanma noktasına gelirken, belediyenin küçük esnafı desteklemesi sayesinde bakkal esnafı eski günlerine dönmeye başladı.

Atatürk Bulvarı'nda bakkal dükkanı açan Özcan ve Süleyman Okçu ile Hakan Kükler, "Market furyası eski havasını kaybetti. Özellikle kendini bilen vatandaşlarımız markete gitmiyor. Orada alış veriş nakit veya kredi kartı ile yapılıyor. Müşterinin bakkalda parası yetişmese de zor durumda kalmıyor. Bakkal vatandaşın evi gibi" dedi.

Hakan Kükler, kurduklarını motosiklet servisi ile müşterilerinin evlerine mal götürdüklerini söyledi.

Altınova sahilinde Migros dışında bu sezon A101, BİM, ŞOK ve TANSAŞ müşterilerine kapılarını açmaya hazırlanıyor. Tatlısu mevkiinde halen hizmet vermeye başlayan Migros ve A 101 dışında kısa sürede BİM ve ŞOK market ile iskele mevkiinde TANSAŞ mağazası açılmayı bekliyor.

4 büyük markete karşı direnen bakkal Muharrem Arslan, "Benim burada yaz kış kalan müşterilerim var. Beni bugüne kadar terk etmediler. Onlar için ayakta kalma mücadelesi veriyorum. Veresiye defterimiz kabarık. Kısacası bizim bakkala cebinde parası olmayan da gelir" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyük Marketlere Rağmen Bakkal Sayısı Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement