Büyükşehir'de "Bayraklı" Meclis Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'de "Bayraklı" Meclis Toplantısı

Büyükşehir\'de "Bayraklı" Meclis Toplantısı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk Bayrağı'nın bir PKK sempatizanı tarafından indirilmesini, “Cesaret bulmak” olarak nitelendirerek, “Oraya kadar fütursuzlaşanları, kendi kışlası içerisinde sağduyu adına takip ettiklerini eğer birileri iddia ediyorsa, onların da bazı şeylerinin sorgulanması gerekir, oradaki asker de dahil olmak üzere” dedi.

10.06.2014 17:30

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk Bayrağı'nın bir PKK sempatizanı tarafından indirilmesini, "Cesaret bulmak" olarak nitelendirerek, "Oraya kadar fütursuzlaşanları, kendi kışlası içerisinde sağduyu adına takip ettiklerini eğer birileri iddia ediyorsa, onların da bazı şeylerinin sorgulanması gerekir, oradaki asker de dahil olmak üzere" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı ikinci oturumu öncesinde tüm meclis üyelerinin koltuklarına Türk Bayrağı dağıtıldı. Gündem maddelerinin görüşülmesi öncesinde konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, Türkiye'de olağanüstü şeylerin yaşandığını öne sürdü. Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda dalgalanan Türk Bayrağı'nın bir PKK sempatizanı tarafından indirildiğini hatırlatan Başkan Sözlü, "Bir kışlanın içerisindeki, gönderdeki bayrağı bile gözüne kestirecek kadar fütursuzlaşan bir zihniyet yapısı elbette tasvip edilemez ama orada o bayrağı indirmek noktasında oraya kadar fütursuzlaşanları kendi kışlası içerisinde sağduyu adına takip ettiklerini eğer birileri iddia ediyorsa, onların da bazı şeylerinin sorgulanması gerekir. Oradaki asker de dahil olmak üzere" dedi.

Bayrağı indirenin cesareti bulması noktasında zemin oluşturanların Türkiye kamuoyunun iyi görmesi gerektiğini belirten Sözlü, şöyle devam etti:

"Türkiye'de eğer bu konuda daha da fütursuzlaşanlar olursa elbette cevabını alacaktır ama o cüretkarlığı oluşturan zemin ya da onun orasını engellemeyen zihniyet. Kıbrıs'ta hatırlarsınız, sınır bölgesinde Türk Bayrağı'na uzanan kişinin aldığı cevap belliydi. Bir memleket evladının da bu işe çok hazımlı bir şekilde bakması şahsen olağan bir şey değildir."

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Ulusal kurtuluş mücadelesinin, bağımsızlık mücadelesinin, emperyalizme karşı verilmiş mücadelenin, dünyaya örnek olan bir mücadele olduğunu ifade ederek, "Eşi, örneği yoktur ve Türk bayrağı öylesine doğmuş bir bayrak değildir. Bu bağımsızlık mücadelesi sonucu kanla oluşmuş bir bayraktır ve biz de bayrağın indirilmesini kınıyoruz" diye konuştu.

MHP Belediye Meclis Üyesi Ali Şimşek de Türk Bayrağı'nın indirilmesi olayını şeref ve namus meselesi olarak nitelendirdi. Şimşek, "Bayrağımızın göklerden indirilmesini seyreden insanlar yarın kendi namuslarına ailelerine uzanan ele de acaba seyir mi edecektir? Namusuna inen eli kıymayacak mıdır Türk milleti?" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı ise Türk Bayrağı'nı her zaman el üstünde tuttuklarını vurgulayarak, eylemin Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi milleti karıştırmaya yönelik olduğunu ileri sürdü. Gerekli yaptırımların yapılacağını belirten Gülaçtı, "Bu piyonlar bu milletin kardeşliğini bozmaya çalışan piyonlardır. Bunlar ve arkasındaki yaptıranları elbet ortaya çıkacak bu millet de gereken cezayı verecektir" dedi.

MHP Belediye Meclis Üyesi Ramazan Akyürek de, "Bu vatan için kan ve can verenlerden rengini alan hilal İslamiyeti, yıldız Türklüğü sembolize eden ayyıldızımıza sahip çıkan Meclis üyelerimizi kutluyorum ancak bir ricam var, hep beraber ayağa kalkalım ve dağıtılan Türk bayraklarını dalgalandıralım" dedikten sonra Arif Nihat Asya'nın "Bayrak Şiiri"ni okudu. Akyürek'in bir süre sonra heyecanlanıp, şiirin bazı dizelerini unuttu.

Salonda Türk Bayrağı dalgalandıran meclis üyeleri, şiiri tamamlayan Akyürek'i alkışladı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'de 'Bayraklı' Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement