Çakır: "Kaçak Yapılara Karşı Geri Adım Atmayacağız" - Son Dakika
Yerel

Çakır: "Kaçak Yapılara Karşı Geri Adım Atmayacağız"

Çakır: "Kaçak Yapılara Karşı Geri Adım Atmayacağız"

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Komisyon Toplantısı’nda konuşan Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır, "Kaçak yapılara karşı toplumun tüm kesimlerini topyekun mücadeleye davet ediyoruz" dedi.

12.08.2015 18:35

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Komisyon Toplantısı'nda konuşan Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır, "Kaçak yapılara karşı toplumun tüm kesimlerini topyekun mücadeleye davet ediyoruz" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Komisyon Toplantısı Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır'ın başkanlığında yapıldı. Komisyon Toplantısı Büyükşehir Belediye Sarayı Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

"KAÇAK YAPIYA KARŞI TOPYEKUN MÜCADELE VERMEMİZ GEREKİYOR"

Gündem maddelerinden biri olan cephe düzenlemesine ilişkin gündem maddesi konuşulurken söz alan CHP'li Meclis Üyesi Erkan Akyüz, cephe düzenlemesinin ve iş yerlerinin kullanım alanlarının dışına taşması konusunda rahatsızlığını dile getirdi.

Bunun üzerine açıklama yapan Turan Çakır, "Bu konuda öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımızın büyük bir hassasiyet gösterdiğini söylemek istiyorum. Vatandaşlar 'birileri yapıyor' diğerleri de 'nasılsa onlar yapıyor bir şey olmaz biz de yapalım' diye düşünüyorlar. Ama aslında işin özü öyle değil. Biz hem Büyükşehir Belediyesi kaçak inşaat ekipleri hem ilçe belediyeleri gerekli işlemleri yapıyorlar. Vatandaş o kanunsuz durumun ortadan kaldırılmadığı için bununla ilgili işlemler yapılmadı diye zannediyor. Bu kanunsuz işleri yapanlar resmi yazışmalardan haberi yok. Ama bu konuda topyekun mücadele etmemiz gerekiyor. Özellikle çatı katlarında bu kaçak yapılar kendini gösteriyor. Çatı katını öyle bir uyduruyor ki bunu yapanlar 4 katlı binayı 5 katlı olarak görüyorsunuz. Bizim de bu durumda eksikliklerimiz var. Bazı durumların biz bile farkına varamıyoruz. Bu konuda topyekun mücadele vermemiz gerekiyor. Biz bu konuda tespit tutanağını tuttuğunuz andan itibaren bir nüshasını ilçe belediyesine gönderiyoruz, bir nüshasını da savcılığa gönderiyoruz. Yani savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Ama bunlara rağmen bu kaçak yapıların yapılmadan engellenmesi noktasında sıkıntılar yaşıyoruz. Bu noktada bu kaçak yapıların yapım aşamasında toplumun bütün kesimlerinden destek bekliyoruz. Samsun Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılara asla taviz vermeyecektir. Biz kimsenin ticarethanesine ve ticaretine karşı değiliz. Bu ticarethaneler şehrimize değer katıyor. Buralar insanların nefes aldığı yerler. Fakat şehrin görüntüsünü bozan, görüntü kirliliğine yol açan yerlere de karşı olduğumuzu bilinmesini istiyoruz ve bu konuda geri adım atmayacağız" diye konuştu.

SAMSUN-RUSYA ARASINDA UÇAK SEFERLERİ İÇİN ÖDENEK AKTARILMASI TEKLİFİ

Diğer gündem maddelerinden biri olan Samsun-Rusya arasında uçak seferleri için yetki ve ödenek aktarılması teklifi görüşüldü. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın(TSO) Samsun-Rusya arasında sosyoekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla uçak seferlerinin başlaması için ödenek aktarılması gündem maddesi görüşüldü. Uçak seferleri projesi için 2 yıl önce bir firmayla anlaştıklarını belirten Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır, "Fakat o firmanın batmasıyla bu proje yarım kaldı. Ama biz Valilik, TSO ve Büyükşehir olarak bu projenin peşini bırakmadık. Son olarak Rusya'dan bir havayolu şirketiyle anlaşma noktasına gelindi. Bu anlaşma noktasında yabancı şirket bizden garanti yolcu sayısını karşılamamızı istedi. Şu an bu yolcunun kaç kişi olacağı belli değil. Bunun için görüşmelerimiz sürüyor. Garanti yolcu sayısını belli bir süre olmak kaydıyla TSO, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak biz karşılayacağız. Bununla ilgilide bütçe aktarılması konusunda bunu gündemimize taşıdık" şeklinde konuştu.

Komisyonda görüşülen 30 madde kabul edildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çakır: 'Kaçak Yapılara Karşı Geri Adım Atmayacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement