Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'in Bursa Programı - Son Dakika
Yerel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'in Bursa Programı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Gökdere'deki ıslah çalışmalarını yerinde incelediği bildirildi.

02.01.2012 16:40

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Gökdere'deki ıslah çalışmalarını yerinde incelediği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Bakan Çelik, inceleme sırasında yaptığı açıklamada, çocukluk ve gençliğinin geçtiği Vatan Mahallesi'nde, Gökdere'nin devamı denilen merkezde yaz aylarında çok ciddi sağlık ve çevre sıkıntılarının yaşandığını vurgulayarak, projenin önemine değindi.

Belediyenin gerekli planlamayı yaptığını ve adımları attığını dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

"Bu çalışmanın gerçekleştirilmesi, derenin beklediğimiz şekilde ıslah edilmesi beni çok mutlu ediyor. Kanalizasyon sistemi alta alınmış, yüzeyden temiz su akıyor. Çevre düzenlemesiyle de modern, gelişen bir şehre yakışır çalışmalar yapılmış. Büyükşehir Belediyesine bu önemli konuya gösterdiği hassasiyetten dolayı tebrik ve teşekkür ediyorum."

Bölgede yoğun ve yaygın bir eğitim alanının bulunduğunu vurgulayan Çelik, eğitim kampüsü, spor alanları, Zafer Parkı ve sevgi evlerinin ortasından geçen derenin sağlıklı akması gerektiğine dikkati çekti. Çelik, "Bu bölge kentin yeni cazibe merkezi olacak" dedi.

Altepe ise Büyükşehir Belediyesinin, Bursa'nın yaşanabilir bir kent olması amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Yeşil alanların yapılması, rekreasyon düzenlemeleri ve yeni parklar, Bursa'nın çağdaş bir kent olması yolundaki çalışmalarımızın başında geliyor. Modern bir kenti oluşturmak için bu tür sosyal donatı alanlarını çoğaltıyoruz. Dere ıslah çalışmalarını, titizlikle sürdürüyoruz. Gökdere'de yaptığımız çalışmada da olduğu gibi özellikle kanalizasyonlar yer altına alındı. Kanalizasyon atıklarının toplanıp arıtma tesislerine bağlanması ve şehir içi dere ıslahının yapılmasını çok önemsiyoruz. Tüm Bursa genelindeki derelerin ıslah çalışmalarını gerçekleştiriyor ve yeni sel baskınlarını yaşamamak için önlemleri alıyoruz."

Gökdere'nin çevre düzenlemeleri ve yeşil alanlarıyla birlikte, Bursa'nın merkezine hayat veren önemli bir nokta olduğunu dile getiren Altepe, çalışmalarla kötü görüntünün önüne geçtiklerini anlattı.

Gökdere'de, Vatan Mahallesi'ne kadar indiklerini, Zafer Mahallesi ve Atıcılar bölgesine kadar olan yaklaşık 1,5 kilometrelik hatta çalışmaların tamamlandığını vurgulayan Altepe, "Yaklaşık 3 milyon lira maliyetle dere ıslahını gerçekleştirdik" dedi.

Anadolu ve Zafer mahalleleri arasında, bir bölümü Yıldırım'da bir bölümü de Osmangazi'de bulunan 250 bin metrekarelik Zafer Parkı'nı bölgeye kazandırmaya başladıklarını anlatan Altepe, "Yap-işlet-devret modeliyle ihale ettiğimiz projede alışveriş merkezleri, spor alanları, yürüyüş yolları, kafeterya gibi her türlü sosyal yaşam alanı ile 180 metre yüksekliğinde seyir kulesi de bulunuyor. Gökdere Projesi tamamlandığında bölge, çağdaş bir görünüme kavuşacak" diye konuştu.

Gökdere'deki incelemelerin ardından Çelik ve Altepe, Vatan Spor Kulübü'nü ziyaret etti, antrenman yapan sporcularla futbol oynadı ve penaltı atışı yaptı.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'in Bursa Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement