Çatma, Kurban Olayım Çehrene Ey Nazlı Hilâl - Son Dakika
Yerel

Çatma, Kurban Olayım Çehrene Ey Nazlı Hilâl

Çatma, Kurban Olayım Çehrene Ey Nazlı Hilâl

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, İstiklal Marşı’nın kabulünün 93. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “İstiklal Marşı, Türk evladının vatan sevgisini haykırışıdır.

11.03.2014 11:40

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "İstiklal Marşı, Türk evladının vatan sevgisini haykırışıdır. Bu istiklalimiz sonsuza kadar sürecektir inşallah" ifadelerini kullandı.

Güzelbey, Türk İstiklal Marşı'nı hiçbir ülkenin milli marşının diğeri ile kıyaslamanın mümkün olmadığını ifade ettiği mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bunun için, İstiklal Marşımız gerek sözleri gerekse taşıdığı mana bakımından yeryüzündeki diğer marşlarla ölçülemeyecek kadar üstündür. Çünkü yazıldığı koşullar düşünüldüğünde memleketin yaşadığı acılar, bağımsızlık için verilen ve efsaneleşen mücadeleler İstiklal Marşımızın manevi değerini ulaşılmaz kılmaktadır.

İstiklal Marşımızın mısraları, vatan evlatlarının gelecekten ümidini kesmediğini ve Allah'ın Türk milletine göstereceği mutlu günlere olan inancını gösterir. Bu mısralarda ifade edilen inanç sayesinde askerin morali yükselmiş ve zaferin kazanılmasında katkısı büyük olmuştur. Mehmet Akif, söz ve mana bakımından mükemmel bir 'İstiklal Marşı' yazmış olup bunu Türk Milleti'ne armağan etmiştir. Marşın yazıldığı zaman maddi olarak çok zor durumda olmasına rağmen ki; soğuk havalarda evde bulunan bir paltoyu arkadaşıyla nöbetleşe giyebilecek kadar zorda olan bir insan karşılığında verilen parayı almamıştır.

"İstiklal Savaşı Türk milletinin ölüm kalım savaşıdır. Böyle yıllarda milletler kendilerini yaşatan temel değerlerin farkına varırlar. Bundan dolayıdır ki millet onlar uğruna ölümü göze alır. Mehmet Akif'in de dediği gibi Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çatma, Kurban Olayım Çehrene Ey Nazlı Hilâl - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement