Cbü Tıp Fakültesi Hastanesinde Yılda 600 Ameliyat Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

Cbü Tıp Fakültesi Hastanesinde Yılda 600 Ameliyat Yapılıyor

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof.Dr.Cüneyt Temiz, hastanenin tek ameliyathanesinde yılda yaklaşık 600 ameliyat yaptıklarını söyledi.

21.02.2012 10:20

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Cüneyt Temiz, hastanenin tek ameliyathanesinde yılda yaklaşık 600 ameliyat yaptıklarını söyledi.

Temiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitede 2000 yılında göreve başladığını, 2005 yılında doçent, 2001 Ağustos ayında da profesör olarak görevine devam ettiğini ifade etti,

Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalında Prof. Dr. Mehmet Selçuki başkanlığında 6 öğretim üyesinin görev yaptığını ve fakülte hastanesi nöroşirurji kliniğinde 24 saat esasına göre hizmet verdiklerini anlatan Temiz, "Bütün dünyada standarttır, bir ameliyathanede yılda ortalama 450 ameliyat yapılır. Biz ise standardın üstünde 600 ameliyat yapıyoruz" dedi.

Temiz, tedavi hizmetlerinin yanı sıra araştırmaya da önem verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bilgi üretmek zorundayız. Bunun için kliniğimiz içerisinde embriyoloji laboratuvarı var. Tavuk embriyolarında deneyler yapıyoruz. Ayrıca mühendislik fakültesi makineleri ile omurgada kullandığımız vidaların biyomekanik testlerini yapıyoruz. Omurgada kullandığımız vidalar ile ilgili araştırmalar yapıyoruz."

- MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cbü Tıp Fakültesi Hastanesinde Yılda 600 Ameliyat Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement